Γιατί απέτυχαν οι Υπουργοί στο μεταναστευτικό;

Γιατί απέτυχαν οι Υπουργοί στο μεταναστευτικό;

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι την προγραμματική περίοδο 2014-2020, εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πόροι 97 εκατ. ευρώ  υλοποίηση συγχρηματοδοτουμένων προγραμμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό.

Η Κυπριακή Δημοκρατία μόνο το 2019 έχει δαπανήσει 29 εκατ. για ενοίκια και επιδόματα μεταναστών….

Χρόνια τώρα οι κυβερνώντες βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο.

Δυστυχώς το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται σε επικίνδυνους ρυθμούς και όπως ανέφερε και χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το ποσοστό πλέον ανέρχεται στο 3,8% του πληθυσμού.

Φυσικά οι «οργανωμένοι» οικονομικοί μετανάστες γνωρίζουν ότι η αίτησή τους θα πάρει μέχρι και 5 χρόνια για να εξεταστεί και αν…τους βρούν τότε ίσως τους απελάσουν…

Τι πιο εύκολο για τους «άριστους των αρίστων» να ξεχωρίσουν τις αιτήσεις ασύλου από τους πρόσφυγες στους οικονομικούς μετανάστες;

Και εξηγούμαστε γιατί πολλοί έχουν μπερδέψει τους πρόσφυγες με τις Φιλιππινέζες, τις Βιετνάμεζες και τις Νεπαλέζες, οι οποίες ήρθαν στη Κύπρο για να φροντίσουν ένα ηλικιωμένο ή ένα ανάπηρο και ξαφνικά εξαφανίζονται από τον εργοδότη τους και πάνε και ζητούν πολιτικό άσυλο.

Για τις Φιλιππινέζες που αφήνουν πίσω οικογένεια με 2-4 παιδιά, τι έχουν να  μας πουν οι αρμόδιοι που ξαφνικά τους λένε ότι κινδυνέυουν στη πατρίδα τους και ζητούν πολιτικό άσυλο; Ποια η θέση της πρεσβείας τους και του Υπουργείου Εξωτερικών;

Για τους υποτιθέμενους Αφρικανούς φοιτητές που έρχονται δήθεν για «γνωστά» στις αρχές κολλέγια όπως ανέφερε και ο Υπουργός Εσωτερικών και πάνε κατά δεκάδες και ζητούν πολιτικό άσυλο.

Τι μέτρα έχουν πάρει οι αρμόδιοι γι αυτό το θέμα αφού γνωρίζουν ποια κολλέγια εμπλέκονται;

Γιατί εξακολουθούν να δίνουν το λεγόμενο «release letter» και δεν το σταματούν άμεσα; Οι αρχές γνωρίζουν ότι μόλις πάρει μία οικιακή βοηθός το «release» για διάφορους λόγους, έχουν ένα μήνα για να βρούν άλλο εργοδότη. Πριν τη λήξη της προσθεσμίας του ενός μηνός ή πάνε στα κατεχόμενα για δουλειά ή ζητούν πολιτικό άσυλο…

Αφού κύριοι διαμηνύεται ότι θέλετε να πάρετε αυστηρά μέτρα για τους οικονομικούς μετανάστες πολιτικού ασύλου, αρχίστε λοιπόν από τα εύκολα και τα αυτονόητα.

Ο κόσμος όπως γνωρίζετε είναι πολύ προβληματισμένος με την μέχρι τώρα στάση της Κυβέρνησης και ειδικότερα οι ευάλωτες ομάδες.

Καθημερινά σε τηλεοπτικές συζητήσεις ακούμε σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις πολίτες να διαμαρτύρονται έντονα.

Γιατί οι οικονομικοί μετανάστες περνούν σαν βασιλιάδες με τα διάφορα επιδόματα και τις διευκολύνσεις που τους παρέχονται ενώ οι  Κύπριοι πολίτες δυσκολεύονται να ζήσουν.

Αναμένουμε λοιπόν κύριοι, πράξεις… 

Γιατί από λόγια και υποσχέσεις, μπουχτίσαμε…..