Γιαννάκης Ομήρου – πολιτικός με ήθος

Οι καθημερινοί διαξιφισμοί στα πολιτικά δρώμενα και πόσο μάλλον παραμονές εκλογών είναι σύνηθες φαινόμενο. Επί της παρούσης παρατηρείται μια συνεχόμενη επίθεση από τους παράγοντες και τα ηγετικά στελέχη της ΕΔΕΚ, που στηρίζουν τον Γιώργο Λιλλήκα, εναντίον, των άλλων δύο υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά.

Έχει αναχθεί από τα πιο ισχυρά όπλα του κάθε πολιτικού,  ο πόλεμος του αντιπάλου. Σε αντίθεση με μια υγιή πολιτική που θα υπαγόρευε την προσωπική προβολή του εκάστοτε υποψηφίου και του πολιτικού πλάνου του. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, ανθρώπων που ακόμη διατηρούν το ήθος τους στον πολιτικό στίβο. Ένας εξ’ αυτών είναι ο Πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Αντί να πέσει στην παγίδα της λασπολογίας και της στείρας αρνητικής κριτικής, διατηρεί χαμηλούς τους τόνους.

Μέχρι ώρας, φαίνεται να ασκεί μια ήπια κριτική στον Σταύρο Μάλα, ενώ αντίστοιχα ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να απουσιάζει παντελώς από το στόχαστρό του. Ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει επιλέξει την ηθική οδό άσκησης πολιτικής και είναι ξεκάθαρο πως θυμάται πάντα, ότι είναι πολίτης ενός δημοκρατικού καθεστώτος και ως τέτοιος λειτουργεί.