Γιαγιά 112 ετών καπνίζει ακατάπαυστα

Η Batuli Lamichhane από το Νεπάλ εκτός από έναν από τους μεγαλύτερους ανθρώπους εν ζωή είναι και η… ζωντανή απόδειξη ότι το κάπνισμα δεν σκοτώνει

Αν ζεις στο Νεπάλ και έχεις γλιτώσει από λιμούς, σεισμούς (ιδίως αυτούς) και καταποντισμούς, τότε μάλλον δεν έχεις και πολλά να φοβάσαι από το κάπνισμα. Όπως για παράδειγμα η γιαγιά των 112 ετών που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, η οποία καπνίζει ακατάπαυστα τα τελευταία 95 χρόνια της ζωής της.

Και μάλιστα δεν πρόκειται για ένα περιστασιακό καπνιστή, αλλά για μια «θεριακλού» με τα όλα της, καθώς το κοντέρ των ημερήσιων τσιγάρων που καπνίζει σπάνια σταματά κάτω από τον αριθμό των 30. Μάλιστα λόγω μιας αρθρίτιδας που την βασανίζει δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το τσιγάρο, όμως αυτή δεν το βάζει κάτω και καπνίζει κρατώντας το τσιγάρο με την παλάμη της.

Όπως και να έχει η απίστευτη αυτή γιαγιά, έχοντας περάσει σχεδόν έναν αιώνα καπνίσματος και πάνω από 1 εκατομμύριο τσιγάρα από τα πνευμόνια της (με πίσσα που θα μπορούσε να… ασφαλτοστρώσει τους δρόμους σε όλη την περιοχή της) είναι η «ζωντανή» απόδειξη ότι το κάπνισμα μπορεί και να μην είναι τόσο σοβαρό. Εκτός αν ζείτε στο Νεπάλ και έχετε γλιτώσει από όλους τους σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς που συμβαίνουν γύρω σας.