Γεωργιάδης: Το φαινόμενο της καθυστέρησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Βουλή πρέπει να τερματιστεί

Γεωργιάδης: Το φαινόμενο της καθυστέρησης ή παρεμπόδισης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Βουλή πρέπει να τερματιστεί, πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα για να διασφαλίσουμε τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας στη μετά του κορωνοϊού εποχή

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης αντιπροσωπεία του ΣΕΛΚ, δηλώνοντας σχετικά τα εξής:

«Με την Αντιπροσωπεία του ΣΕΛΚ συζητήσαμε το αύριο της κυπριακής οικονομίας και είναι κοινή η θέση μας ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής. Ειδικά ενόψει της εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης, πρέπει σημαντικές μεταρρυθμίσεις να προωθηθούν. Το φαινόμενο της καθυστέρησης ή παρεμπόδισης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη Βουλή πρέπει να τερματιστεί, πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα για να διασφαλίσουμε τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας στη μετά του κορωνοϊού εποχή.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτήν την προσπάθεια προώθησης διαθρωτικών αλλαγών, επένδυσης στην τεχνολογία που θα δημιουργήσουν ένα σταθερό, ευνοϊκό και αξιόπιστο οικονομικό περιβάλλον, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι προσηλωμένος και θα συνεχίσουμε τον διάλογο με εκπροσώπους των παραγωγικών τομέων όπως είναι βεβαίως ο ΣΕΛΚ».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Βάκης εκ μέρους του ΣΕΛΚ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Γεωργιάδη συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την οικονομία, τόσο όσο αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να γίνουν το συντομότερο δυνατόν αφού επηρεάζει την οικονομία και άμεσα και μακροπρόθεσμα αλλά επίσης και τη διαφοροποίηση στο μέλλον της οικονομίας σε μια ψηφιακή και περιβαλλοντικά φιλική οικονομία.

Συζητήσαμε και διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με αλλαγές ευρύτερα στο φορολογικό σύστημα που θα πρέπει να επέλθουν τα επόμενα χρόνια ώστε η Κύπρος να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά όλες αυτές τις αλλαγές. Η προοπτική είναι θετική, πιστεύουμε ότι η Κύπρος έχει τα φόντα να αναπτυχθεί ώστε τα επόμενα χρόνια αλλά και στο μέλλον να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή».