Γεωργιάδης: Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υπήρξαν ανέκαθεν η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας

Γεωργιάδης: Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υπήρξαν ανέκαθεν η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Είναι αυτές που κράτησαν την οικονομία μας όρθια μετά το 2013, είναι αυτές οι επιχειρήσεις που και σήμερα χάρη στις προσπάθειες τους οδηγούν την οικονομία μας

Την περιοχή Παλουριώτισσας – Καϊμακλίου επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης από κοινού με την Υπουργό Εμπορίου Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Νατάσα Πηλείδου και συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες της περιοχής και με την κ. Πηλείδου να τονίζει τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Παφίτη που μας έδωσε σήμερα την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι πως αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια που αντλήθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σχετικά με το σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης. Το σχέδιο αυτό έχει επαναπροκηρυχθεί από τις 9 Φεβρουαρίου και τρέχει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 και ελπίζουμε ότι πολλές εταιρείες θα έρθουν να αξιοποιήσουν τα κονδύλια τα οποία είναι διαθέσιμα γιατί στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο πιο πολλές εταιρείες και τη βιομηχανία μας ευρύτερα, όχι μόνο να καταφέρει να κρατηθεί μέσα στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού αλλά και να επεκταθεί, να γίνει πιο πράσινη, πιο δημιουργική, πιο καινοτόμα και να δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε τα εξής:

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπήρξαν ανέκαθεν η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Είναι αυτές που κράτησαν την οικονομία μας όρθια μετά το 2013, είναι αυτές οι επιχειρήσεις που και σήμερα χάρη στις προσπάθειες τους οδηγούν την οικονομία μας, είμαι βέβαιος γι’ αυτό, σε μια δυναμική επανεκκίνηση. Και είναι ευτύχημα ότι τα κυβερνητικά σχέδια έρχονται ακριβώς αρωγός στις προσπάθειες αυτών των παραγωγικών δυνάμεων. Να ευχηθώ καλές δουλειές. Είμαι βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες μέρες, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη μέχρι οριστικά και δυναμικά να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και σε πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Φώτης Παφίτης, τόνισε τα εξής:

«Θέλω από πλευράς μας να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο για το κονδύλι με το οποίο καταφέραμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα χρόνων και παροτρύνουμε και νέες εταιρείες να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους».