Γεωργιάδης: Μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, η κυπριακή οικονομία παραμένει όρθια

Γεωργιάδης: Μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, η κυπριακή οικονομία και μέσα από σωστές πολιτικές παραμένει όρθια, όμως πρέπει να υπάρχει σχέδιο όχι μόνο για τον επόμενο χρόνο αλλά για τις επόμενες δεκαετίες και είναι εξαιρετικά σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση η εργασία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο

Τον Πρόεδρο κ. Τάκη Κληρίδη και το μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου κ. Ανδρέα Ασσιώτη, υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τα εξής:

«Η κυπριακή οικονομία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει αντοχές, ότι διαθέτει προοπτική. Μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, η κυπριακή οικονομία και μέσα από σωστές πολιτικές παραμένει όρθια. Όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, να υπάρχει σχέδιο όχι μόνο για τον επόμενο χρόνο αλλά για τις επόμενες δεκαετίες. Ένα μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο, ένας προσανατολισμός ο οποίος θα πρέπει να καθοδηγεί όλες τις ενέργειες, όλες τις προτάσεις πολιτικής του κράτους μας, της πολιτείας. Και είναι εξαιρετικά σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση η εργασία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και έχει σήμερα για άλλη μια φορά παρουσιαστεί και συζητηθεί σε επίπεδο ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ως παράταξη υιοθετούμε και στηρίζουμε πλήρως την πρωτοβουλία, πρέπει να αποτελέσει για όλους μας την πυξίδα που θα καθοδηγήσει την οικονομική πολιτική της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Επαναλαμβάνω, μια εξαιρετικά σημαντική εργασία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έτσι πρέπει να λειτουργεί η πολιτική, με πράξεις, με σχέδιο, μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις και την τοξικότητα.

Από την πλευρά του κ. Κληρίδης τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων και άλλων φορέων είχε γίνει η πρώτη συνάντηση σήμερα στον δεύτερο γύρο ενημέρωσης με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με τη μακροχρόνια οικονομική στρατηγική, αυτό που ονομάζουμε όραμα του 2035. Είναι μια στρατηγική η οποία θα δημιουργήσει ένα καινούργιο οικονομικό μοντέλο για την Κύπρο με εφαρμογή τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο ενημερώσαμε την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με τις εισηγήσεις οι οποίες πηγάζουν από τη μακροχρόνια οικονομική στρατηγική σε σχέση με το σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο υποβλήθηκε σε πρώτη φάση και θα ενημερωθεί ξανά τους επόμενους μήνες. Είναι ένα σημαντικό σχέδιο και έχουμε δέσει τις εισηγήσεις οι οποίες περιέχονται στη μακροχρόνια οικονομική στρατηγική μαζί με το σχέδιο οικονομικής ανθεκτικότητας.

Το σχέδιο αυτό θα συμβάλει και θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου τα επόμενα δύο με τρία χρόνια αλλά ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει και εμάς μέσα από την οικονομική στρατηγική μελέτη, το τι θα πράξουμε τα επόμενα χρόνια. Η μελέτη αυτή προχωρά κανονικά και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο της φετινής χρονιάς δηλαδή Οκτώβριο με Νοέμβριο η τελική μελέτη θα έχει ήδη ολοκληρωθεί».