Γεωργιάδης: Η κινητικότητα στο Δημόσιο ήταν μόνο η αρχή των μεταρρυθμίσεων

Τα χαρτιά του άνοιξε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας , στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, και αποκαλύπτοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για το Δημόσιο, την τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για τον Συνεργατισμό, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν πρέπει να μετατραπεί σε ημικρατικό οργανισμό, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της στο πλαίσιο των όσων αποφάσισε η Βουλή και πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, ο κ. Υπουργός είπε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο που διευρύνει την κινητικότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σημείωσε, επίσης, πως ενώπιον της Βουλής υπάρχουν και άλλα νομοσχέδια, όπως η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ταμείου επενδύσεων που θα διαχειρίζεται τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την έγκριση κονδυλίου για την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με το ΓΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως πρόκειται για μελέτη ‘που θα μας βοηθήσει όχι στο να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των αποφάσεων αλλά στο πώς αυτό το πλαίσιο μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας θα πραγματοποιηθεί σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας. Συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντική».

Το πλήρες κείμενο των ερωταπαντήσεων ακολουθεί:

Ερώτηση: Tι θα γίνει με τον Συνεργατισμό;

Απάντηση: Όταν είμαστε έτοιμοι και ακολουθήσουμε τους κανονισμούς της κεφαλαιαγοράς θα βγάλουμε ανακοίνωση σύντομα. Τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσίασα τον προγραμματισμό και την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2017 και είχα κάνει μια σύντομη αλλά σαφή αναφορά ότι ο Συνεργατισμός δεν πρέπει να μετατραπεί σε άλλο ημικρατικό οργανισμό. Τώρα λειτουργεί κάτω από το πλαίσιο, την εποπτεία και τη νομοθεσία του δημόσιου τομέα. Αυτό είναι σε παράβαση τόσο των κανόνων όσο και της λογικής. Δεν μπορεί μια τράπεζα (και όπως ξέρουμε οι τράπεζες λειτουργούν κάτω από ένα απαιτητικό εποπτικό περιβάλλον και έντονες πιέσεις του ανταγωνισμού) να λειτουργεί σαν δημόσια υπηρεσία. Ξεκινούμε από αυτή την αφετηρία αλλά ταυτόχρονα ιεραρχούμε και άλλες προτεραιότητες, όπως π.χ. η διασφάλιση μιας διευρυμένης εγχώριας ιδιοκτησιακής βάσης αλλά και η ανεμπόδιστη πρόσβαση του Συνεργατισμού σε αγορές κεφαλαίων ούτως ώστε να είναι συνεχώς και όποτε χρειάζεται και όποτε οι εποπτικές απαιτήσεις το επιβάλλουν σε θέση να ενισχύεται καταλυτικά. Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτούς τους στόχους (διασφάλιση μιας διευρυμένης εγχώριας ιδιοκτησιακής βάσης και ταυτόχρονα διασφάλιση της ευελιξίας που πρέπει να διαθέτει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και δυνατότητα συνεχούς ισχυροποίησης και ενίσχυσής του) εξετάζουμε τις επιλογές μας στο πλαίσιο των όσων αποφάσισε η Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις.

Θα ήθελα (τόσο εκ μέρους μου αλλά και εκπροσωπώντας το κράτος ως μέτοχο) να αναφέρω την ανάγκη να ακολουθώ και εγώ τις εποπτικές απαιτήσεις της κεφαλαιαγοράς από τη στιγμή που ο Συνεργατισμός έχει ήδη κατά κάποιο τρόπο προεγκριθεί για συμμετοχή του σε κεφαλαιαγορά. Δεσμευόμαστε τις ανακοινώσεις μας να τις κάνουμε την ώρα που πρέπει και όταν πρέπει. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να μπούμε σε λεπτομέρειες. Γι’ αυτό περιορίζομαι στο να επαναλάβω το πλαίσιο των κινήσεών μας, που είναι η διασφάλιση μιας διευρυμένης βάσης, ευελιξίας και δυνατότητας συνεχούς ενίσχυσης του Συνεργατισμού.

Eρώτηση: Πώς θα χειριστούμε τις συστάσεις του ΔΝΤ;

Απάντηση: Αυτές οι συστάσεις σε γενικές γραμμές μας βρίσκουν σύμφωνους και τις υιοθετούμε. Υιοθετούμε την άποψη του ΔΝΤ που τονίζει τη σημαντικότατη ανάκαμψη/πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τη θετική προοπτική που βλέπει για ισχυρή ανάπτυξη και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά ταυτόχρονα και τους λόγους που επιβάλλουν συνέχιση της προσπάθειας και σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά και τις μεταρρυθμίσεις. Είναι το ίδιο πολιτικό μήνυμα που η ίδια η κυβέρνηση και εγώ μεταδίδουμε: ότι διανύσαμε σημαντική απόσταση αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Υιοθετούμε αυτές τις συστάσεις. Τα πράγματα δεν είναι όπως πριν, δεν προκύπτει κάποια υποχρέωση. Ίσως θυμάστε τη διαδικασία με τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα έπρεπε να υλοποιήσουμε σε ένα τακτό χρονικό διάστημα. Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας αξιολόγησης που επαναλαμβάνεται δύο φορές τον χρόνο είναι να αξιολογηθεί η δυνατότητα του κράτους να αποπληρώσει το χρέος που έχει λάβει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποια τυπική υποχρέωση. Επί της ουσίας όμως λέω ότι οι διαπιστώσεις σε γενικές γραμμές είναι σωστές, μας βρίσκουν σύμφωνους και προς αυτή την κατεύθυνση, με δικούς μας σχεδιασμούς (όχι ως υποχρέωση έναντι τρίτων αλλά ως αποτέλεσμα δικών μας σχεδιασμών) για εξυπηρέτηση της δικής μας οικονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Ερώτηση: Πώς πάνε οι διαβουλεύσεις για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια στη δημόσια υπηρεσία;

Απάντηση: Αυτό το θέμα το ανέλαβε ο Υφυπουργός. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ένα αρκετά σημαντικό νομοσχέδιο είναι αυτό που διευρύνει την κινητικότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έχουμε εφαρμόσει κινητικότητα στον δημόσιο τομέα εδώ και δύο χρόνια, αλλά το σημαντικό είναι να διευρυνθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αντιλαμβάνομαι ότι με κάποιες τροποποιήσεις που θα θέσει η Βουλή θα προχωρήσουμε. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα, καθώς θα έχουμε ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για να αξιοποιήσουμε το σύνολο του εργατικού δυναμικού στον δημόσιο τομέα αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε, έστω με κάποιους πολιτικούς συμβιβασμούς, να συνεχίζουμε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια καθώς και άλλες προσπάθειες για να αποδείξουμε πως με την ολοκλήρωση του μνημονίου Κυβέρνηση και Βουλή συνεχίζουν την προσπάθεια. Σας βεβαιώνω ότι εκ των πραγμάτων (ανεξάρτητα με τις επερχόμενες εκλογές) θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Αυτό αφορά έναν σημαντικό πυλώνα των μεταρρυθμίσεων. Ενώπιον της Βουλής όμως υπάρχουν και άλλα νομοσχέδια, όπως η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ταμείου επενδύσεων που θα διαχειρίζεται τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Και αυτοί είναι σημαντικοί μεταρρυθμιστικοί πυλώνες που πρέπει να προχωρήσουν.

Ερώτηση: Τι γίνεται με το ΓΕΣΥ τώρα που εγκρίθηκε κονδύλι 400.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης;

Απάντηση: Είναι μια μελέτη που θα μας βοηθήσει όχι στο να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των αποφάσεων αλλά στο πώς αυτό το πλαίσιο μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας θα πραγματοποιηθεί σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας. Συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντική. Όπως αναφέρεται και στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ, θα προχωρήσει αμέσως. Δεν είναι αναλογιστική μελέτη. Θα έχει κάποια στοιχεία αναλογιστικής μελέτης σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες πτυχές. Π.χ. επιβεβαίωση των οικονομικών παραμέτρων πάνω στις οποίες έχει στηριχθεί ο σχεδιασμός. Έγιναν μελέτες τα προηγούμενα που έχουν αναδείξει κάποιες οικονομικές παραμέτρους πάνω στις οποίες εδράζεται ο σχεδιασμός. Θέλουμε να δούμε ότι αυτές οι παράμετροι παραμένουν αναλλοίωτες. Αν έχουν διαφοροποιηθεί, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι για ακύρωση του σχεδιασμού αλλά για επιμέρους ρυθμίσεις που να διασφαλίσουν ότι ο σχεδιασμός δεν θα καταλήξει σε οικονομικό αδιέξοδο που θα απειλήσει την ίδια τη μεταρρύθμιση. Συνεπώς, είναι μελέτη οικονομικού αντικτύπου και δεν θα γίνει με αναλογιστή αλλά με σύμβουλο ο οποίος θα προχωρήσει σε αυτή την ανάλυση και θα αναλάβει να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τον έλεγχο και την επιβεβαίωση των οικονομικών παραμέτρων πάνω στις οποίες θα βασιστεί ο σχεδιασμός.

Θυμίζω ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης αφού είχε αποφασίσει το πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό ότι θα μεσολαβήσει μια περίοδος περίπου τριών χρόνων από την έγκριση του πλαισίου μέχρι την εφαρμογή του για να γίνουν οι προσαρμογές. Στο πλαίσιο αυτών των προσαρμογών για υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού έχει θέση και η ανάλυση του οικονομικού αντικτύπου και των οικονομικών παραδοχών.