Γεωργιάδης: Η ηγεσία του ΑΚΕΛ οδήγησε την κυπριακή οικονομία στην κατάρρευση και σήμερα ζητά και τα ρέστα

Η Κύπρος καταγράφει δημοσιονομικό πλεόνασμα σχεδόν 3%, που είναι το ψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ικανοποίηση σημειώνουμε και την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το ΔΝΤ. Για το ΑΚΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εκεί που τα επίσημα στοιχεία δεν τους βολεύουν, εφευρίσκουν τα δικά τους,  ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο αναπληρωτής προέδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης για την οικονομία.

«Η ηγεσία του ΑΚΕΛ οδήγησε την κυπριακή οικονομία στην κατάρρευση και σήμερα ζητά και τα ρέστα.

Χαρακτηριστική η τοποθέτησή τους σε σχέση με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαμαρτύρονται για παράδειγμα, ότι η ανεργία στους νέους παραμένει υψηλή. Μα την ανεργία αυτοί την δημιουργήσαν, επί ημερών τους πενταπλασιάστηκε. Ενώ σήμερα, ευτυχώς, είμαστε κοντά στην επίτευξη συνθηκών πλήρους απασχόλησης και ανισότητες που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση περιορίζονται. Σημειώνουμε επίσης το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία για το 2019 που ανακοινώθηκαν σήμερα, η Κύπρος καταγράφει δημοσιονομικό πλεόνασμα σχεδόν 3%, που είναι το ψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί περιθώριο ασφαλείας και ισχυρή θωράκιση για την οικονομία μας. Με ικανοποίηση σημειώνουμε και την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για το ΑΚΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Εκεί που τα επίσημα στοιχεία δεν τους βολεύουν, εφευρίσκουν τα δικά τους. Αυτή δεν είναι υπεύθυνη στάση. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιέχει σημαντικές συστάσεις για τη χώρα μας. Αφού επικαλούνται λοιπόν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταθέτουμε μια απλή εισήγηση: να υιοθετήσουμε και να στηρίξουμε όλοι τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξάλλου για όλα ουσιαστικά τα ζητήματα που αναφέρονται στην έκθεση, εκκρεμούν κυβερνητικά νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής.

Ας αναληφθεί λοιπόν μια κοινή δέσμευση και από το ΑΚΕΛ και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα στηριχθούν. Αυτή θα ήταν μια πραγματικά υπεύθυνη στάση. Αυτή είναι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έτσι είναι που θα ισχυροποιήσουμε περαιτέρω την οικονομία μας και έτσι είναι που θα φανούμε ωφέλιμοι για τους συμπολίτες μας».