Γεωργιάδης: Εμείς θα λάβουμε τις αποφάσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα πράξει ακριβώς το αντίθετο από ότι έπραττε η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή θα λάβει αποφάσεις για διόρθωση της κυπριακής οικονομίας με ορίζοντα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ομιλία του στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως “πρέπει να τολμήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, εν γνώση μας ότι τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε”.

Επέκρινε την διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, η οποία όπως είπε “ανέβαλλε αποφάσεις γνωρίζοντας ότι τις συνέπειες της αναβλητικότητας και της ατολμίας θα τις αντιμετώπιζε μια επόμενη Κυβέρνηση” και υπέδειξε ότι αυτός που κυρίως αντιμετωπίζει αυτές τις συνέπειες είναι ο Κύπριος πολίτης.

Η δική μας Κυβέρνηση, συνέχισε, “πρέπει να πράξει ακριβώς το αντίθετο, να λάβει αποφάσεις έστω κι αν γνωρίζουμε ότι το σύνολο του οφέλους μπορεί να καταγραφεί και σε μια επόμενη Κυβέρνηση και παρότι θεωρώ πως νωρίτερα θα φανούν τα αποτελέσματα, το εύρος της αναδόμησης της οικονομίας μας θα φανεί αργότερα “.

Ο κ.Γεωργιάδης είπε επίσης πως η Κυβέρνηση εργάζεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με ορίζοντα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο και τόνισε πως αυτό χρειάζεται αυτοπειθαρχία και πολιτική συνέπεια.

“Εκεί που κάποιοι προωθούσαν την πολιτική της ατολμίας για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες οι επόμενοι, εμείς θα λάβουμε τις αποφάσεις και θα τολμήσουμε έχοντας επίγνωση ότι θα αφήσουμε πίσω μας μια πολύ συγκροτημένη παρακαταθήκη για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές”, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την άποψη που παρουσιάζεται και σε ξένους, όπως είπε, κύκλους για ενδείξεις ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας που ξεπερνούν τις προσδοκίες και σημείωσε ότι “πρέπει αυτές τις ενδείξεις ανθεκτικότητας να τις διαφυλάξουμε και να τις ενθαρρύνουμε, να ανοίξουμε τις πόρτες μας ως οικονομία σε ξένες επενδύσεις, να διευκολύνουμε την όποια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε ντόπια, είτε ξένη και το κράτος να ανοίξει το δρόμο, απομακρύνοντας τα διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, επιτρέποντας σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας να ξανακινηθούν και ν` αναπτυχθούν”.

Σημαντική, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι και η κοινωνική αντίληψη της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, σημειώνοντας πως “καταγράφεται και από τους ξένους ότι δεν είχαμε μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις” και ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχει κατανόηση ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.

“Θεωρώ”, πρόσθεσε, “σημαντικό και το ρόλο των ΜΜΕ, επειδή συνήθως η κριτική τους και οι παραινέσεις τους προς εμάς είναι για να κινηθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά και θεωρώ πως αυτό προδιαγράφει και το σκηνικό στο οποίο ως Κυβέρνηση και ως κόμμα πρέπει να προχωρήσουμε”.