Γεωργίου: Τα δημόσια Πανεπιστήμια ιδρύθηκαν για να υπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς

Σε δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Λάρνακας, Γιώργος Κ. Γεωργίου, αναφορικά με την ίδρυση εταιρειών -επιχειρήσεων από τα Πανεπιστήμια είπε:

“Σχολιάζοντας τη δήλωση της Αν. Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, κ. Σταυριάνας Κοφτερός «για να γίνουμε σύγχρονη χώρα πρέπει να έχουμε και σύγχρονες αντιλήψεις» προσθέτουμε «και ευγενικούς τρόπους…».

Απαντώντας στη ρήση της ότι «Το ΑΚΕΛ, όμως, φαίνεται ότι μόλις τώρα ανακάλυψε την ουσία της καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας», της λέμε ότι το ΑΚΕΛ «ανακάλυψε» την καινοτομία, τις νέες, προοδευτικές και ρηξικέλευθες ιδέες από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του. Ακόμα, πως αν δεν ήταν το ΑΚΕΛ και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι, αν ακούγαμε τον κ. Αναστασιάδη που με το γνωστό ύφος του τρόμαζε τη μακαριστή Τσουγιοπούλου, δεν θα είχαμε σήμερα Πανεπιστήμια.

Τα δημόσια Πανεπιστήμια του τόπου ιδρύθηκαν για να υπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς: την προαγωγή της Επιστήμης, της Παιδείας, του Πολιτισμού, την ενίσχυση της γνώσης. Βεβαίως και την έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές της για τη δημιουργία οικονομικού οφέλους για τα ίδια τα Πανεπιστήμια και την κοινωνία. Μέσα, όμως, από διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και έλεγχο και μια αποτελεσματική εποπτεία. Όλα αυτά δεν προνοούνται στο Νόμο που έφερε η κυβέρνηση. Αντίθετα, στη βάση και της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή δημιουργούνται «εστίες διαπλοκής» με τη δυνατότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού να ιδρύει και να κατέχει μετοχικό κεφάλαιο σε εταιρείες ιδιωτικού δικαίου. Εμείς προσθέτουμε ότι σηματοδοτείται και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Πανεπιστημίων από την πίσω πόρτα.

Οι Νόμοι και οι Κανονισμοί που έφερε η Κυβέρνηση είναι ύποπτα και επικίνδυνα λιτοί και περιγραφικοί, το δε μη δεσμευτικό Πλαίσιο Αρχών που προσκόμισε βρίθει από γενικολογίες, ασάφειες, αντιφάσεις αλλά και επικίνδυνες πρόνοιες. Κυρίως, αυτό που εξυπηρετείται είναι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη για ξεπούλημα των πάντων, ακόμα και του κοινωνικού αγαθού της γνώσης, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέτοιους «μοντερνισμούς» δεν τους θέλουμε….”.