Γεωργίου σε Δημητρίου: Έχετε υποψήφιο που υμνεί τον Γρίβα και μου λέτε για καραμέλες;

Άγρια αντιπαράθεση ξέσπασε στην πρωινη εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο», με καλεσμένους τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ο βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και  ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ,  Γιώργος Γεωργίου.

Ο «καυγάς» ξέσπασε με αφορμή την αντιπαράθεσηη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ευρωψηφοδέλτια με Βίσση, πεντάγραμμο, καραμέλλες και Γρίβα.

Η συζήτηση άναψε όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου κάλεσε τους συναδέλφους τους να κοιτάζουν τα του οίκου τους αφού προηγουμένως ασκήθηκε κριτική προς το κυβερνών κόμμα.

Ο Γιώργος Γεωργίου (του ΔΗΚΟ) κάλεσε τον Δημήτρη Δημητρίου, να εξηγήσει τι έχει ο δικός τους οίκος με τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ να τον παραπέμπει στα άτομα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο τους για τους ευρωεκλογές.

«Κοιτάξετε ποιους έχετε στο ψηφοδέλτιο σας», δήλωσε ο κ. Δημητρίου απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ ο οποίος απάντησε: «Εμένα με ικανοποιούν απόλυτα κύριε Δημητρίου. Κοιτάξτε εσείς να ψάξετε στο πεντάγραμμο να βρείτε κανένα υποψήφιο και αφήστε μας εμάς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ απάντησε λέγοντας: «Εμείς κύριε Γεωργίου και στο πεντάγραμμο να ψάχνουμε και στον πεντάδρομο να ψάχνουμε, μην αγχώνεστε για τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Αντιπαράθεση όμως ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είχε και με το ΑΚΕΛ. Αφορμή στάθηκε το ρητορικό ερώτημα από πλευράς του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου αν μέσα στις αρχές του ΔΗΣΥ είναι και η υμνολογία του Γρίβα όπως την έθεσε υποψήφια του κόμματος του.

Ο κ. Δημητρίου κάλεσε, τον κ. Γεωργίου να αφήσει την καραμέλα της ένωσης ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε τοποθέτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου για το περιστατικό.

«Έχετε υποψήφιο που υμνεί τον Γρίβα και μου λέτε για καραμέλες;», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργίου του ΑΚΕΛ προς τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, επανέλαβε ότι κανείς στην Πινδάρου δεν μιλά για ένωση με τον κ. Γεωργίου να ανταπαντά λέγοντας πως όλοι του ΔΗΣΥ πηγαίνουν στα μνημεία της ντροπής (του Γρίβα), κάθε Ιανουάριο.

Ο κ. Δημητρίου, απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος δεν πήγε.

Η συζήτηση ωστόσο στο πάνελ, ξεκίνησε με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο κ. Γεωργίου του ΔΗΚΟ, επέκρινε τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Πολίτης», για τα περί εκτροπής του Γενικού Ελεγκτή.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου του ΑΚΕΛ, σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ανέχεται τη κριτική και αυτό φαίνεται μέσα από τις τοποθετήσεις και τη ρητορική της.

Ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι ο κάθε ένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αντέξει τη κριτική.

Σε ερώτηση, πώς κρίνει ο ίδιος, τον Γενικό Ελεγκτή, δήλωσε ότι κάνει καλά τη δουλειά του όμως υπερέβη τα εσκαμμένα αρκετές φορές.

Πηγή:Sigmalive