Γεωργίου: Δεν είναι πρόθεση των τραπεζών να προχωρήσουν σε μαζικές εκποιήσεις

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Γιώργος Γεωργίου μιλώντας στο περιθώριο του 5th Nicosia Economic Congress, επανέλαβε σήμερα ότι δεν  είναι πρόθεση των τραπεζών να προχωρήσουν σε μαζικές εκποιήσεις, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι «τα νομοσχέδια που αφορούν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή αναμένεται να διευκολύνουν το τραπεζικό σύστημα και ιδιαίτερα τους δανειολήπτες στο να εξεύρουμε κοινά βιώσιμες λύσεις για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το καυτό πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει η κατάσταση που αναφύεται τους τελευταίους μήνες όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς στα τραπεζικά ιδρύματα δεδομένου και των εξελίξεων στην Τράπεζα Κύπρου και στην Ελληνική Τράπεζα, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «η κάθε τράπεζα παίρνει τις δικές της αποφάσεις αναφορικά με τα εργασιακά θέματα», προσθέτοντας ότι «όλες οι τράπεζες μας ενδιαφέρει να βρούμε μια λύση στα θέματα που μας ταλανίζουν που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, τις ώρες λειτουργίες κτλ».

«Νομίζω ότι μέσω των διαπραγματεύσεων με την ΕΤΥΚ θα μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση», κατέληξε.