Γερμανική εφημερίδα FAZ: Κύπρος, μια νέα Λαμπεντούζα;

Σε άρθρο με τίτλο «Κύπρος, μια νέα Λαμπεντούζα;», η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,   διερωτάται εάν η Κύπρος συμπαρασύρεται στη δίνη της προσφυγικής κρίσης και επισημαίνει ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόλις πρόσφατα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται υπό πίεση λόγω του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί. Κατά κανόνα τα πλοία φθάνουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και στη συνέχεια οι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στο νότο όπως επιβεβαιώνουν οι αρχές ασφαλείας της Κύπρου και του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι εκτός από Σύρους, στα πλοία επιβαίνουν Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι, ακόμα και Αφρικανοί.

Παρατηρητές στο Λίβανο προειδοποιούν για δημιουργία παράπλευρης προσφυγικής οδού. Την ίδια στιγμή -επισημαίνεται- οι κυπριακές αρχές ανησυχούν ότι μια πιθανή δραστική επιδείνωση της κατάστασης τόσο Σύρων προσφύγων, όσο και πολλών Λιβανέζων στο Λίβανο, ενδέχεται να τους εξωθήσει στην αναζήτηση καλύτερης τύχης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, τους πρώτους μήνες του έτους οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου στη χώρα αυξήθηκαν κατά 55%, ξεπερνώντας συνολικά τις 4.000».

Εύλογο ερώτημα που αξίζει να αναφερθούμε και να μας ενημερώσει η υπηρεσία ασύλου, πόσοι άλλοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή ην αύξηση αιτητών, εκτός των προσφύγων;

Και γιατί…

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …