Γερμανία: Οργή για την υφυπουργό που φορά Rolex €7.300!

Στο στόχαστρο επικριτικών σχολίων βρέθηκε η 40χρονη Γερμανίδα υφυπουργός Σαβσάν Τσεμπλί με αφορμή το Rolex που κοσμεί το χέρι της.

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών στην Έση της Γερμανίας ,οι χρήστες των social media ευαισθητοποιήθηκαν όταν είδαν στο χέρι της μελαχρινής Σοσιαλδημοκράτισσας το Rolex, μοντέλο “Datejust 36”, αξίας περίπου 7.300 ευρώ!

Το Σαββατοκύριακο, ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε μια παλαιότερη φωτογραφία της Τσεμπλί με το Rolex (2014) γράφοντας στη λεζάντα:
«Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κατάσταση της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας του 2018».

Η Τσεμπλί, μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, είναι υφυπουργός στην κυβέρνηση του Βερολίνου και ο μισθός της φθάνει τα 8.900 ευρώ μεικτά. Είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην ένταξη των προσφύγων, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Όταν είδε τα επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα.
«Ποιος από εσάς έχει ζήσει με 12 αδέλφια σε δύο δωμάτια χωρίς να έχει φάει προτού κοιμηθεί και χωρίς θέρμανση; Κανείς δεν μπορεί να μου πει τι σημαίνει φτώχεια», ήταν η απάντησή της στο Twitter.

Εκτός από τους ομοϊδέατες της, και ο επικεφαλής των «Ελεύθερων Δημοκρατών», Κριστιάν Λίντνερ, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό της γράφοντας στο Twitter: «Η Τσεμπλί κατηγορείται ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τις αξίες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επειδή φοράει ένα Rolex. Αυτό είναι εξωφρενικό», τόνισε.

Το 1948, οι γονείς της Τσεμπλί έφυγαν από τα παλαιστινιακά εδάφη για να βρουν καταφύγιο στο Λίβανο. Εκεί έζησαν σε προσφυγικό καταυλισμό επί 20 χρόνια. Στη συνέχεια ο πατέρας της πηγαίνει στη Γερμανία και παίρνει τη γυναίκα και τα παιδιά του μαζί.

Η Τσεμπλί βλέπει το φως της ημέρας το 1978 στο Βερολίνο. Εντάσσεται στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών σε νεαρή ηλικία και μέσα σε λίγα χρόνια η επαγγελματική της ανέλιξη είναι εντυπωσιακή.

Από το 2014 έως το 2016 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Έκτοτε είναι υφυπουργός Υγείας και Διεθνών Υποθέσεων στο Βερολίνο.