Γερμανία: Μία δασκάλα σε σχολική εκδρομή νεκρή από την τρελή πορεία αυτοκινή που έπεσε πάνω σε πλήθος

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής είναι οι αρχές του δυτικού Βερολίνου μετά την τρελή πορεία ενός οχήματος με οδηγό έναν Γερμανοαρμένιο που έπεσε πάνω στο πλήθος, σκοτώνοντας τουλάχιστον μία δασκάλα και τραυματίζοντας οκτώ άτομα.

Από τους τραυματίες, οι πέντε χαροπαλεύουν και οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 30 τραυματίες.

Η άτυχη δασκάλα συνόδευε ομάδα μαθητών από την Έσση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, δίχως όμως να διευκρινίζει αν κάποιος από αυτούς έχει τραυματιστεί. Ακόμη η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή δυστύχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, την «Tauentzienstrasse».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο, μάρκας Renault Clio, ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο πλήθος, συνέχισε την πορεία του για ακόμη 200 μέτρα και κατέληξε στη βιτρίνα πολυκαταστήματος καλλυντικών.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του οδηγού, ενός 29χρονου Γερμανοαρμένιου, κάτοικο Βερολίνου, προκαλεί εντύπωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», αφού ο οδηγός έπεσε στο πλήθος, έκανε πίσω και διένυσε απόσταση περίπου άλλων 200 μέτρων προτού πέσει με το Renault σε υποκατάστημα της αλυσίδας αρωματοπωλείων «Douglas».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε αρχικά να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο, αλλά περαστικοί κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και σκέπασαν το κεφάλι του με μία κουβέρτα.

Πέφτοντας το Renault πάνω στον κόσμο στο πεζοδρόμιο, παρέσυρε καθίσματα και τραπέζια έξω από μια καφετέρια προτού σφηνωθεί, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, στη βιτρίνα υποκαταστήματος αλυσίδας αρωματοπωλείων, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον ιστορικό ναό Kaiser-Wilhelm κοντά στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στην οδό Tauentzienstrasse, κοντά στην πολυσύχναστη εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm του δυτικού Βερολίνου.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ έχει σπεύσει και ελικόπτερο για τη μεταφορά τραυματιών. Πάνω από 130 αστυνομικοί, ορισμένοι βαριά οπλισμένοι και περίπου 60 πυροσβέστες έχουν μεταβεί στο σημείο.

Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους οδηγούς οχημάτων να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί και η διέλευση αστικών λεωφορείων.