Γερμανία-κορωνοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες σε εσωτερικούς χώρους…

Σύμφωνα με την BILD, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων, οι οποίοι συνεδριάζουν ήδη εδώ και τρεις ώρες με αντικείμενο τα μέτρα που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα, έχουν συμφωνήσει ότι, εφόσον ο δείκτης των κρουσμάτων ξεπερνά το 35, η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, χώρους αθλητισμού, εστίασης και εκδηλώσεων, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες και σε όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει η εφημερίδα, η Διάσκεψη έχει ήδη αποφασίσει ότι από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται και η διάθεση δωρεάν τεστ. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, για τις εγκύους και για τους ανηλίκους.

Σήμερα ο δείκτης – σημείο αναφοράς για τα μέτρα που λαμβάνονται στη Γερμανία, βρίσκεται στο 23, ενώ πριν από μία εβδομάδα ήταν 17,9. Στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της παραλλαγής “Δέλτα” και τόνισε την ανάγκη ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί άμεσα, προκειμένου να μην χρειαστεί να ληφθούν αργότερα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.