Γερμανία-Ισπανία 1-1 στο 96′: Και στο τέλος… δεν νικούν οι Γερμανοί!

Ισπανία βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από το πρώτο της ματς χωρίς γκολ την τελευταία τετραετία, αλλά ο Γκαγιά λύτρωσε τους «Φούριας Ρόχας» στο 96′ του ντέρμπι με τη Γερμανία, χαρίζοντας τον βαθμό (1-1) στην πρεμιέρα του Nations League.

Από το Euro 2016 και τη νίκη επί της Ιταλίας με 2-0, η εθνική Ισπανίας είχε πάντα τον τρόπο της να σκοράρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Σε τέτοιο σημείο που 40 ματς αργότερα σε βάθος τετραετίας να μετράει το 4ο σπουδαιότερο σερί στην ιστορία των εθνικών ομάδων.

Ωστόσο, στο πρώτο κιόλας ματς της νέας εποχής του κορωνοϊού σε διεθνές επίπεδο, οι Φούριας Ρόχας έφτασαν κοντά, πολύ κοντά στο να χαλάσουν το μοτίβο. Δεν το έκαναν, όμως και το καθυστερημένο γκολ του Γκαγιά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετό να αποτρέψει ταυτόχρονα και την ήττα από τη Γερμανία στην πρεμιέρα του Nations League (1-1).

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο με καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, στο οποίο έλαμψαν οι παρουσίες των Νταβίντ Ντε Χέα και Κέβιν Τραπ κάτω από τα γκολπόστ, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στις αρχές του β’ μέρους με τον νέο αστέρα της Τσέλσι, Τίμο Βέρνερ. Από εκείνο το σημείο, όμως, κι έπειτα η Ισπανία ήταν κυρίαρχος, ο Τιάγκο απείλησε με δύο εντυπωσιακά σουτ στη συνέχεια, για να ακολουθήσει το σφυροκόπημα στο φινάλε.

Στο 90+2′, ο Φάτι σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Σέρχιο Ράμος. Η απάντηση, όμως, ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον αριστερό μπακ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Ροντρίγκο και ανενόχλητος να σκοράρει από τη μικρή περιοχή για το τελικό 1-1.

Έτσι, Γερμανία και Ισπανία πήραν έναν βαθμό και βλέπουν την πλάτη της Ουκρανίας στη βαθμολογία, που επικράτησε της Ελβετίας με πρωταγωνιστή τον Γιαρμολένκο (έφτασε τα 38 γκολ με το εθνόσημο, 48 ο all-time σκόρερ, Σεφτσένκο).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Τραπ, Κέρερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Γκόσενς, Τσαν, Κρόος, Γκουντογκάν (74′ Σερντάρ), Σανέ (63′ Γκίντερ), Ντράξλερ, Βέρνερ (90+1′ Κοχ)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Ράμος, Πάου Τόρες, Γκαγιά, Μπουσκέτς (57′ Μερίνο), Τιάγκο, Ρουίθ (80′ Όσκαρ), Νάβας (46′ Φάτι), Φεράν Τόρες, Ροντρίγκο