Γερμανία! Έφτιαξαν το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης! Αξίζει 2,7 εκατ. ευρώ!

Η περίοδος των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει πλέον για τα καλά σε όλο τον κόσμο, με τις διακοσμήσεις να είναι και αυτή την χρονιά όσο πιο ευφάνταστες μπορούν να γίνουν και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί έναν από τους «πρωταγωνιστές» της εορταστικής περιόδου και στη Γερμανία αποφάσισαν να το τιμήσουν με έναν ιδιαίτερο αλλά και… ακριβό τρόπο.

Περισσότερα από 2.000 πραγματικά χρυσά νομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης. Κι αν ο χρυσός βλέπει να χάνει την πρωτοκαθεδρία του από το παλλάδιο στις αγορές, παραμένει πάντα το αγαπημένο μέταλλο των Χριστουγέννων. Οι υπάλληλοι που επιμελήθηκαν να στηθεί το συγκεκριμένο πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο βρισκόντουσαν συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση με φρουρούς και κάμερες να έχουν συνεχώς στραμμένο το βλέμμα τους σε εκείνους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα νομίσματα διατέθηκαν από την εταιρεία εμπορίας χρυσού Pro Aurum στο Μόναχο όπου και στήθηκε το πολυτελές δέντρο. Η συνολική αξία του δέντρου από την εντυπωσιακή κορυφή μέχρι την βάση του, υπολογίζεται πως ξεπερνάει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα νομίσματα δημιουργήθηκαν από το Νομισματοκοπείο της Αυστρίας προς τιμήν της Φιλαρμονικής της χώρας, ενώ το δέντρο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, μέχρι τότε το ακριβότερο δέντρο της Ευρώπης θα φυλάσσεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.