Γερανός έπεσε και καταπλάκωσε πιστούς στης Μέκκας – 107 νεκροί… (Video)

Στους 107, μέχρι στιγμής, ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, σύμφωνα με νέο απολογισμό της αρχής πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, όπως εκτιμούν οι αρχές τουλάχιστον 238 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκα όταν γερανός έπεσε, συνέθλιψε την οροφή και καταπλάκωσε πιστούς που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τεμένους.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ο γερανός έπεσε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας που έπληττε την περιοχή.212

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 87 νεκρούς και 154 τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Όπως επισημαίνει το δίκτυο Αhram, το περασμένο έτος οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στο Μεγάλο Τζαμί για τον εορτασμό του Χατζ, το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα, επειδή το τέμενος βρισκόταν υπό αναστήλωση.

Φωτογραφίες που ταξιδεύουν από το σημείο της τραγωδίας απεικονίζουν δεκάδες ανθρώπων αιμόφυρτους στο δάπεδο και άλλους σε κατάσταση σοκ να προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Σύμφωνα με το Russia Today που δημοσιεύει φωτογραφία ένας κεραυνός «χτύπησε» τον γερανό που ενδεχομένως να αποτέλεσε την αιτία για την πτώση του στην οροφή του τζαμιού.