Γενικός Έφορος Εκλογών: Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία

Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών δρος Κώστα Κωνσταντίνου για την έναρξη της ψηφοφορίας

Στις 7:00 π.μ. άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 561.273 πρόσωπα.

Οι κάλπες άνοιξαν και στα 1.113 εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα 15 εκλογικά κέντρα της Ελλάδας και σ’ αυτό της Βουλγαρίας.

Στις :00 π.μ. ώρα Κύπρου αναμένεται να ανοίξει η κάλπη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 10:00 π.μ. οι κάλπες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο, ενώ στις 2:00 μ.μ. θα ανοίξει η κάλπη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, βρίσκονται από το βράδυ σε επιφυλακή και μεριμνούν, ώστε τα οποιαδήποτε προβλήματα ενδεχομένως προκύψουν, λόγω των καιρικών συνθηκών, να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε η διακίνηση των εκλογέων, προς τα εκλογικά τους κέντρα, να είναι απρόσκοπτη.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε ομαλά, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μετά από διακοπή μιας ώρας, θα επαναρχίσει η ώρα 1:00 μ.μ. και θα λήξει στις 6:00 μ.μ., οπότε θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία, όσο και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να παραταθεί η ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο, εάν κατά την ώρα λήξης της ψηφοφορίας αναμένει να ψηφίσει μεγάλος αριθμός εκλογέων.

Ως Γενικός Έφορος Εκλογών, καλώ όλες και όλους τους ψηφοφόρους, όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με υπεύθυνο τρόπο την επιλογή τους.

Θα είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Εύχομαι καλή ψήφο σε όλους και όλες.