Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού: Τζόκοβιτς: Θα παίξει κανονικά στο Roland Garros

Ο Σέρβος τενίστας παραμένει σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, με την ελπίδα οι δικηγόροι του να κερδίσουν τη δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στο Australian Open. Το θρίλερ έχει διάρκεια αρκετές ώρες, αλλά αναμένεται να τελειώσει σύντομα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς δεν έχει να ανησυχεί για τη διεκδίκηση ενός άλλου Γκραν Σλαμ μέσα στη χρονιά, αυτό στο Παρίσι. Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάν Μαρασινονού, ξεκαθάρισε πως ο Σέρβος τενίστας θα λάβει κανονικά μέρος στο Roland Garros, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Δεν θα ακολουθήσει τους ίδιους περιορισμούς με εκείνους που θα είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο θα μπορεί να συμμετάσχει στο τουρνουά επειδή τα πρωτόκολλά μας, η “φούσκα” που δημιουργούμε, του το επιτρέπουν», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μαρασινονού. Το Roland Garros θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου, με τον Τζόκοβιτς να είναι το πρώτο φαβορί ότι θα πάει μέχρι τέλους του δρόμου.