Γαλλία: Τρίτη δόση του εμβολίου σε 18 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του 2022

Τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε 19 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του 2022 έχει θέσει ως στόχο η Γαλλία, δήλωσε αξιωματούχος.

Η τρίτη ενισχυτική δόση θα δοθεί, κατόπιν σύστασης που έκανε η Ανώτατη Αρχή Υγείας σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Ανακοινώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από χθες, ο Γάλλος αξιωματούχος εξήγησε ότι πρόκειται για σημαντική υγειονομική απαίτηση για την διεύρυνση της προστασίας, όπως δείχνουν μελέτες.

«Μιλάμε για 18 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τρίτη δόση. Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», είπε.

Πλήρως εμβολιασμένο το 58,8%

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 58,8% του πληθυσμού στην Γαλλία έχει εμβολιασθεί πλήρως, ενώ περισσότερο του 65% έχει λάβει μία δόση αφού έχει νοσήσει από την Covid-19.

Το τέταρτο κύμα της επιδημίας υποχωρεί στην Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιφυλακτική στάση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι Γάλλοι χρειάζονται υγειονομικό πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες.