Γαλλία: Ο «κανίβαλος των Πυρηναίων» το έσκασε από ψυχιατρείο κι επιτέθηκε σε γυναίκα

Ένας κανίβαλος στη Γαλλία, που δολοφόνησε έναν αγρότη και μαγείρεψε την καρδιά και τη γλώσσα του, δραπέτευσε από ψυχιατρική κλινική κι επιτέθηκε σε μια γυναίκα που είχε βγει βόλτα με τον σκύλο της.

Ο 34χρονος Τζέρεμι Ρεμπώ, ο «κανίβαλος από τα Πυρηναία», όπως τον χαρακτηρίζουν γαλλικά ΜΜΕ, επιτέθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα στην Τουλούζη της νότιας Γαλλίας, μετά την απόδρασή του από την ψυχιατρική κλινική, όπου κρατείτο από το 2011. Ο πρώην στρατιώτης, που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, άρπαξε τη γυναίκα και τη χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Άρχισε να τη δέρνει μ’ ένα ραβδί προτού παρέμβουν περαστικοί και τον κυνηγήσουν. «Η γυναίκα ήταν τρομοκρατημένη. Αργότερα έμαθε ότι αυτός που της επιτέθηκε ήταν κανίβαλος».

Ο Ρεμπό συνελήφθη λίγο αργότερη και οδηγήθηκε πίσω στην ψυχιατρική κλινική, όπου κρατείται για την άγρια δολοφονία του 90χρονου αγρότη Λεοπόλντ Πεντεμπιντό στο Νουϊλχάν τον Νοέμβριο του 2011. Ο κανίβαλος, που συνελήφθη όταν προσπάθησε να δολοφονήσει κι έναν δεύτερο αγρότη, διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και μετατραυματικό στρες, που συνδέεται με τη θητεία του στο Αφγανιστάν. Οι Αρχές έχουν διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί πώς κατάφερε ο 34χρονος να αποδράσει από την πτέρυγα ασφαλείας της ψυχιατρικής κλινικής.