Γαλλία: Ο Ερίκ Ζεμούρ καταδικάστηκε για πρόκληση μίσους με πρόστιμο 10.000 ευρώ

Ο Ερίκ Ζεμούρ καταδικάστηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για πρόκληση μίσους από δικαστήριο του Παρισιού για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Ο υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές ήταν απών από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και κατά την ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Πρώην πολιτικός σχολιαστής, ο Ζεμούρ ανταγωνίζεται την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν και τη συντηρητική Βαλερί Πεκρές, διεκδικώντας την προεδρία από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

ΚΟΣΜΟΣ  09/01/2022  14:35
Γαλλία: Βουλευτής της Δεξιάς στηρίζει τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ και διαγράφεται
ΚΟΣΜΟΣ  10/01/2022  21:03
Γαλλία: Παραλήρημα Ζεμούρ -«Όχι στην προπαγάνδα υπέρ των μειονοτήτων»
Η δικαστική υπόθεση αφορά σχόλια που είχε κάνει το 2020 στο δεξιό κανάλι CNews για τους μετανάστες που φθάνουν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι: «Δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται εδώ. Είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο, πρέπει να σταλούν πίσω», είχε δηλώσει.

Για μερικές εβδομάδες πέρυσι, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει επίσης σε βάρος του προηγούμενες καταδίκες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, είχε μια ευκαιρία να έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Σήμερα έρχεται τέταρτος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ζεμούρ δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Επέμεινε στα σχόλια που είχε κάνει το 2020, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο τον καταδικάζει επειδή εξέφρασε τις απόψεις του.

Σε στέλεχος του CNews επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για τα σχόλια του Ζεμούρ, δήλωσαν δικηγόροι.