Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη περάσει το βουνό

«Η Ελλάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση περάσει ακόμη το βουνό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τόνισε ότι «υπάρχει μόνο βοήθεια για αυτοβοήθεια», ενώ χαρακτήρισε «ανοησίες» την υπόθεση ότι μετά τις γερμανικές εκλογές «θα έρθει ο λογαριασμός».

«Έχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας. Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους – υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια – τότε γίνεται η εκταμίευση» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία και αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Eurogroup να εκταμιεύσει την επόμενη δόση σε υπο-δόσεις, επειδή η Ελλάδα δεν είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

«Και τώρα πρέπει η Ελλάδα βήμα προς βήμα, μήνα προς μήνα, να εκπληρώσει περαιτέρω όρους» εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και παρέπεμψε στις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων. «Τώρα, στον δημόσιο τομέα πράγματι θα υλοποιηθούν περικοπές θέσεων και δεν θα πρόκειται μόνο για υποσχέσεις. Αυτό στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό» δήλωσε.