Β. Καπερνάρος: Και ο Καμμένος ομολόγησε πως είναι ανύπαρκτο το κόμμα

Την πρόθεσή του να μην προσχωρήσει σε κανένα κόμμα και να σκεφτεί προσεκτικά τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις, εξέφρασε ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε χθες από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, είπε πως τον προβλημάτιζε εδώ και καιρό η «απογύμνωση» στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Φτάσαμε στο σημείο να έχει πραγματικά ομολογηθεί από τον Πρόεδρο, ότι πλέον το κόμμα είναι ένα πράγμα ανύπαρκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπερνάρος, ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του στους Ανεξάρτητους Έλληνες και πως θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι θέσεις του βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με εκείνες της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως είπε, έχει διαβάσει σε περιοδικά τους ότι υμνούν τον Χίτλερ.

«Με αυτή τη διάσταση και χωρίς διάψευση αυτού, εγώ είμαι ενάντια στο Χίτλερ», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής. Σημείωσε ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα κόμμα για το οποίο ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι νόμιμο και συμμετείχε στις εκλογές.

«Μιλάμε νομικά. Όποια και να είναι τα συναισθήματα που έχω, δεν έχει να κάνει. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε τι προστάζει ο νομοθέτης», επεσήμανε ο κ. Καπερνάρος.

Την ίδια ώρα, μετά και την αποχώρηση του κ. Καπερνάρου και την υποψηφιότητα του Νότη Μαριά για το Ευρωκοινοβούλιο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα γίνεται κατά περίπτωση και αφού προηγηθεί αναδιανομή καθηκόντων για την παρακολούθηση του έργου των υπουργείων, αλλά και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ενώ από το φθινόπωρο θα οριστούν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Συγκεκριμένα, σε κάθε νομοσχέδιο, είτε στην Ολομέλεια, είτε αργότερα στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα ορίζονται κατά περίπτωση δύο βουλευτές, που θα ασκούν χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο μεταξύ, βαρύ παραμένει το κλίμα στο κόμμα, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με μια οργισμένη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook καταγγέλλει αποστασίες, τάξιμο «καρεκλών εξουσίας» λάσπη και απειλές του ΣΔΟΕ σε «ανθρώπους μας».

«Μένουμε εμβρόντητοι διότι ο κ. Καπερνάρος έφυγε χωρίς ένα πολιτικό επιχείρημα. Δεν είχε πολιτικό επιχείρημα η τοποθέτησή του αλλά μόνο πίκρα, διότι δεν υποστηρίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα του» δήλωσε στο ΑΜΠΕ και ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουΐκ.