Βότσης: Αψυχολόγητη προσπάθεια Χριστόφια να μετακυλήσει ευθύνες

Η χθεσινή προσπάθεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια “να μετακυλήσει σε ώμους άλλων τις ασήκωτες ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης για την ολέθρια πορεία της κυπριακής οικονομίας”, είναι “τουλάχιστον αψυχολόγητη”, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βότσης είπε ότι “θα περιμέναμε από έναν τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συμπεριφέρεται με υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης και με πολιτική ωριμότητα, με αυτογνωσία και με περισσότερη διάθεση αυτοκριτικής”.

“Δυστυχώς, ο κ. Χριστόφιας επιλέγει την κομματική τακτική και τίθεται στην υπηρεσία των επικοινωνιακών σχεδιασμών του ΑΚΕΛ αντί να προσφέρει υπηρεσία με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου και την ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών εθνικής συνεννόησης και συλλογικής αντιμετώπισης της δραματικής κατάστασης της κυπριακής οικονομίας”, είπε.

Ο κ. Βότσης πρόσθεσε ότι “η κατάσταση που περιέγραψε στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Χριστόφιας είναι βασικά τα αποτελέσματα της δικής του ολέθριας και καταστροφικής διακυβέρνησης, γιατί αν δεν έβαζε το κόμμα πάνω από την πατρίδα, σίγουρα ούτε θα βρισκόμασταν σήμερα στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση ούτε και θα βρίσκαμε μπροστά μας τις απαράδεκτες μονομερείς παραχωρήσεις του στο Κυπριακό”.

“Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο έχει δικαίωμα, αλλά και καθήκον να καταθέτει την πολιτική του άποψη. Έχει όμως πρώτιστο καθήκον να καταθέτει με αντικειμενικότητα και με διάθεση οικοδόμησης ενός ενιαίου μετώπου διαχείρισης των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Δυστυχώς, ο κ. Χριστόφιας επέλεξε να παίξει το παιγνίδι της πόλωσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει τη χθεσινή αμετροέπεια, που με λίγα λόγια θυμίζει τη γνωστή ρήση `αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης` “, ανέφερε ο κ. Βότσης.

Εξάλλου, όσον αφορά το θέμα της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ, ο κ. Βότσης είπε ότι ως ΔΗΚΟ “από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε παρόντες στην προσπάθεια για κάθαρση”, προσθέτοντας ότι “αυτή μας η απόφαση ισχύει για όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις”.

“Ειδικότερα, όσον αφορά τα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων της CYTA, σημειώνουμε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι έχει ζητήσει και θα λάβει σήμερα από τη διερευνητική επιτροπή στοιχεία, βάσει των οποίων θα καθορίσει την πάρα πέρα πορεία και κατά πόσο δικαιολογείται η ποινική διερεύνηση των θεμάτων. Παρακολουθούμε και αναμένουμε το ταχύτερο δυνατό να κινηθεί η όλη διαδικασία”, είπε.