Βότσης:Το ΔΗΚΟ φαίνεται να δικαιώνεται για τις καταγγελίες περί της Uniastrum

Ικανοποίηση από τις έρευνες της Γενικής Εισαγγελίας στην υπόθεση εξαγοράς της ρωσικής Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανά ποινικά αδικήματα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες που ο Πρόεδρος του κόμματος είχε προβεί πριν από λίγους μήνες και για τις οποίες ” κάποιοι θεώρησαν αναγκαίο να τοποθετηθούν και να πουν ότι δεν υπήρχαν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε αυτή την υπόθεση, άλλοι προσπάθησαν να ειρωνευτούν την όλη προσπάθεια και άλλοι να την αντιμετωπίσουν με μεγάλη καχυποψία”.

“Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι το επίπονο έργο των ανακριτών της Εισαγγελίας να καταλήξει σύντομα, ούτως ώστε αυτό το οποίο έχουμε πει όλοι αυτή την περίοδο και πολλοί είτε το ειρωνεύονται είτε δεν το πιστεύουν, ότι το μαχαίρι μπορεί και πρέπει να φτάσει στο κόκαλο, να γίνει πράξη”, συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε επίσης πως το ΔΗΚΟ ήταν έτοιμο να ζητήσει τότε και διερεύνηση της εξαγοράς της τράπεζας Transilvania, ωστόσο “στην όλη διαδικασία η Εισαγγελία είχε αποφασίσει ότι θα ερευνήσει και αυτή την τράπεζα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να κάνουμε ξανά μια υπενθύμιση προς την Εισαγγελία ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν τα πράγματα γρηγορότερα και προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο κ. Βότσης διαμήνυσε πως “καμία, μα καμία υπόθεση, όποιον και να αφορά, δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί” και πως “αυτή είναι η λαϊκή απαίτηση την οποία εμείς οφείλουμε και να ακούσουμε και να συμβάλουμε να γίνει πράξη”.

Σχολιάζοντας ακόμη την αντίδραση του ΑΚΕΛ στην αισιοδοξία που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα, αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για προσπάθεια εκμηδένισης των προσπαθειών της Κυβέρνησης και των θυσιών που ο λαός κάνει.

” Πιστεύω ότι το ΑΚΕΛ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, στην οποία η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να εμπλακεί γιατί λάθη προηγούμενων έφεραν την οικονομία προ του φάσματος της χρεοκοπίας”, ανέφερε.

Κάλεσε δε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χριστόφιας, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει mea culpa, να είναι πιο φειδωλός στις δηλώσεις του “γιατί με την όλη στάση και συμπεριφορά του δεν βοηθά στο να δημιουργηθεί αίσθημα ενότητας στον κυπριακό λαό”.

Επίσης, ο κ. Βότσης επανέλαβε τη θέση του ΔΗΚΟ για την ανάγκη παραίτησης του ΔΣ της ΑΤΗΚ, με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου και κάλεσε τον Στάθη Κιττή να μην αναμένει οποιαδήποτε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να το πράξει αυτό.

“Έχουμε ακούσει τον κ. Κιττή να λέει πως δεν έχει αντιληφθεί να του έχει ζητήσει κανένας την παραίτηση του. Νομίζω ότι τα μισά κόμματα και η Κυβέρνηση έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με διάφορες δηλώσεις, αλλά φαίνεται να μην θέλει να το αντιληφθεί ο κ. Κιττής και παραπέμπει σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών ότι η Κύπρος δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα αποτελέσει ορμητήριο για οποιεσδήποτε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η Κύπρος, συνέχισε, είναι γέφυρα ειρήνης στην περιοχή μας και έτσι πρέπει να παραμείνει και εξέφρασε την ελπίδα όπως γίνουν δεύτερες σκέψεις, σε σχέση με την ανάληψη πολεμικών επιχειρήσεων.