Βυθίστηκε το bitcoin μετά από νέο tweet του Έλον Μασκ

Το Bitcoin πέφτει ξανά μετά από νέο tweet του δισεκατομμυριούχου Ceo της Tesla ο οποίος αφήνει να εννοηθεί πως η σχέση του με το δημοφιλές κρυπρονόμισμα έχει τελειώσει γιατί … υπάρχει άλλο καλύτερο.

Είναι γνωστό πως ο Έλον Μασκ μπορεί με μία μόνο του ανάρτηση στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, να ταράξει τις αγορές και να φέρει τα πάνω κάτω . Πρόσφατα μάλιστα, ο μεγιστάνας, επηρέασε τη μετοχή της Samsung Publishing Co., μέτοχος του παραγωγού του τραγουδιού “Baby Shark” στο YouTube. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο αυτή την εβδομάδα έπειτα από σχετική ανάρτηση του Μασκ στο Twitter.

Αυτή τη φορά, στο νέο του tweet … όλο νόημα για το Bitcoin, ο Μασκ αναφέρεται εμμέσως στη σχέση του με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα και επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα emoji ραγισμένης καρδιάς δίπλα από το hashtag του bitcoin.

Αυτό αρκούσε όπως φαίνεται για να οδηγήσει το Bitcoin στο – 3,4%. Το νόμισμα διαπραγματεύτηκε στα 37.790 δολάρια περίπου στις 10:50 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 3,9%. Παρά τις αναταράξεις, ωστόσο, που υπέστη το Bitcoin το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των αποφάσεων του Ceo της Tesla, να αναστείλει τις πληρωμές των αυτοκινήτων της δημοφιλούς αυτοκινητοβιομηχανίας του με Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται 285% υψηλότερα τον τελευταίο χρόνο, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, καταγράφει άνοδο 1.000%.