Βυθίστηκε σε βάθος 5 μέτρων το σκάφος στον Ακαμα – Νεκρή 32χρονη γυναίκα

Έχασε την ζωή της 32χρονη αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, μετά από θαλάσσιο ατύχημα που συνέβη συνέβη χηθες το απόγευμα στην περιοχή «ΠΛΑΤΖΙ» στον Ακάμα.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα επέβαινε σκάφους, χειριστής του οποίου ήταν 50χρονος Ελληνοκύπριος, μαζί με 35χρονο, 37χρονη και δύο παιδιά ηλικίας 8 και 11 χρόνων, όλοι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το σκάφος φέρεται να προσέκρουσε σε βράχους στην πιο πάνω περιοχή και στη συνέχεια βυθίστηκε σε βάθος 5 μέτρων περίπου. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της η 32χρονη ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του σκάφους, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. Ο 50χρονος και ο 35χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Η κατάστασή των υπολοίπων δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι χειριστής του σκάφους ήταν ο Μηνάς Ιωάννου 50 ετών από το Νέο Χωρίο και ότι σ’ αυτό επέβαιναν δύο γυναίκες ένας άντρας και δύο παιδιά από την Κίνα.

Πρόκειται για τετραμελή οικογένεια Κινέζων τουριστών και μία φίλη τους που διέμενε μόνιμα στη Λεμεσό.

Από την σύγκρουση η μία κοπέλα φίλη της οικογένειας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος στο Λιμάνι Λατσιού και ακολούθως στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο της.

Το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζουν τις εξετάσεις.