“Βρωμάει πολύ” το σκάνδαλο Άκη

Στο στόχαστρο των κυπριακών δικαστικών αρχών μπήκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κληρίδη, Ντίνος Μιχαηλίδης τον όποιο βαρύνουν  ποινικές ευθύνες  για διακίνηση μαύρου χρήματος  στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου. Μαζί με τον πρώην υπουργό στο επίκεντρο της έρευνας των κυπριακών αρχών θα βρεθεί και ο Σύρος επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Κύπρου αλλά με πορτογαλικό διαβατήριο, Fouad Al-Zayat.

Νομικοί κύκλοι στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι σε αυτό το σκάνδαλο, θα πάρει πολλούς το ποτάμι..
Το όνομα του Ντίνου Μιχαηλίδη ενεπλάκη την εποχή που κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος όταν πληροφορήθηκε την εμπλοκή Μιχαηλίδη, ζήτησε να γίνει έρευνα και άμεση παύση του πρώην υπουργού.
Ο πρόεδρος είχε αρνηθεί να γίνει τότε η έρευνα εναντίον του Ν. Μιχαηλίδη με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει άμεσα την παραίτησή του.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές της Κύπρου έχουν ζητήσει ήδη μέσω δικαστικής συνδρομής και θα λάβουν από τον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, που ερεύνησε την υπόθεση στην Ελλάδα, στοιχεία που αφορούν τα δυο πρόσωπα τα οποία εμπλέκει
στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο εξάδελφος του Άκη, Νικόλαος Ζήγρας.

Η αποκάλυψη του ονόματος του Ντίνου Μιχαηλίδη από τον Νικόλα Ζήγρα, είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρώην υπουργού Εσωτερικών ο οποίος στράφηκε νομικά εναντίον του Ζήγρα καταθέτοντας μήνυση και αγωγή σε βάρος του. Οι κυπριακές δικαστικές αρχές θα ερευνήσουν το μονοπάτι του μαύρου χρήματος, που ξεκινούσε από την Αθήνα με εντολή Τσοχατζόπουλου και περνούσε μέσω off-shore εταιρειών από την Κύπρο. Πρόκειται για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη προέρχονται από δωροδοκία.

Άλλωστε στην Κύπρο, βρίσκεται η έδρα της  Torcaso» από την ίδρυση της το 1999, της βασικής εταιρείας στην οποία φέρεται να ανήκουν τα περισσότερα ακίνητα του Άκη Τσοχατζόπουλου που αποκτήθηκαν, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη με μαύρο πολιτικό χρήμα. Στη  μακροσκελή λίστα των ακινήτων είναι μεταξύ άλλων και το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το όποιο συμφωνά με την ελληνική δικαιοσύνη αγόρασε μέσω της Torcaso η σύζυγος του Άκη, Βίκυ Σταμάτη.

Στο πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου αναφέρεται και το όνομα του Fouad Al-Zayat ο όποιος φέρεται να έλαβε  παράνομη αμοιβη16.202.000 ελβετικά φράγκα και 1.748.000 δολάρια ΗΠΑ, για την προμήθεια των  οπλικών συστημάτων TOR M-1. Οι επιταγές διακινήθηκαν μέσω της Credit Agricole Indosuez (Suisse) S.A. (υποκατάστημα Γενεύης).