Βρυξέλλες: 18χρονος ήταν 26 μέρες σε κώμα και πέθανε… λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Ένας 18χρονος στον οποίο δόθηκε ως δώρο για τα γενέθλιά του ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ο πρώτος νεκρός στο Βελγίο ο θάνατος του οποίου σχετίζεται με άτμισμα.

Ο Ράφαελ Παουβάερτ από τις Βρυξέλλες έχασε τη ζωή του αφού προσβλήθηκε από πνευμονία, την οποία οι γιατροί αποδίδουν στο άτμισμα.

«Έπαιζε ράγκμπι, ήταν ένα δυνατό παιδί. Μέσα σε μια εβδομάδα, ωστόσο, τον είδα να καταρρέει. Και μετά από 26 ημέρες σε κώμα υποχρεώθηκα να τον θάψω» δηλωσε ο πατέρας του 18χρονου.

Οι γιατροί λένε ότι ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το υγρό μέσα σε αυτό το οποίο του είχε κάνει δώρο ένας φίλος του.

Αρχικά ο 18χρονος παρουσίασε βήχα ο οποίος, όμως, γρήγορα εξελίχθηκε σε δυσκολία στην αναπνοή. Μέσα σε λίγες ημέρες εισήχθη σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και στη συνέχεια τα επίπεδα οξυγόνου ήταν τόσο χαμηλά υποχρεώνοντας τους γιατρούς να τον βάλουν σε ιατρικό κώμα με τα πνευμόνιά του τελικά να «πετρώνουν» και τους γιατρούς να αποφασίζουν να κλείσουν τον αναπνευστήρα στις 6 Νοεμβρίου.

«Ελπίζω ο θάνατός του γιου μου να βοηθήσει ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο» πρόσθεσε ο πατέρας του Ράφαελ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής 39 θάνατοι στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί ή αποδοθεί στο άτμισμα.