Βρυξέλλες: Χειραψία και σύντομη συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ – «Να σταματήσουν οι εντάσεις»

Σύντομη συνάντηση είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ είχαν ένα τετ α τετ μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο άντρες αντάλλαξαν και μια χειραψία.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι εντάσεις για να γίνουν βήματα μπροστά.

Σημειώνεται πως ο Χουλουσί Ακάρ προσπάθησε χθες να ρίξει τους τόνους. Μιλώντας στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα, με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο».