Βρετανός βουλευτής μιλά για λύση που δεν θα τιμωρεί τους μικροκαταθέτες

Τη θέση ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης πρέπει να διαμορφώσουν πακέτο υποστήριξης της Κύπρου που δεν θα τιμωρεί τον απλό καταθέτη και δεν θα δημιουργεί συνθήκες μαζικής απόσυρσης κεφαλαίων από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, εξέφρασε ο Βρετανός συντηρητικός Βουλευτής Μάικ Φρηρ.

Σε συνέντευξή του στο LGR, o κ. Φρηρ αναφέρει επίσης ότι σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών της χώρας Γκρεγκ Κλαρκ με αντιπροσωπεία της ε/κ παροικίας.

«Μόλις ξέσπασε η κρίση ο Υφυπουργός ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε να καταγράψω και να του γνωστοποιήσω τις ανησυχίες των μελών της ελληνοκυπριακής κοινότητας της περιφέρειάς μου», ανέφερε ο κ. Φρηρ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Βρετανός Βουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αρχική πρόταση του Eurogroup έχει πλέον «μπει στο ράφι», προσθέτοντας ότι η «επιδρομή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταθετών». Δεν αποτελεί, πρόσθεσε, τον σωστό τρόπο επίλυσης της κρίσης που έπληξε την Κύπρο και επιπρόσθετα «δημιουργεί ένα ανησυχητικό και επικίνδυνο προηγούμενο για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».
Πιστεύω συνέχισε ο κ. Φρήρ, ότι «οι ηγέτες των χωρών του Ευρώ θα πρέπει να διαμορφώσουν προσεκτικά ένα πακέτο υποστήριξης της Κύπρου που δεν θα τιμωρεί τον απλό καταθέτη και δεν θα δημιουργεί συνθήκες μαζικής απόσυρσης κεφαλαίων από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Τράπεζες».
ΚΥΠΕ