Βρετανία: Tο υπουργείο Παιδείας εξετάζει αναπλήρωση μαθημάτων ακόμα και το καλοκαίρι

Την επέκταση της σχολικής χρονιάς και την δημιουργία θερινών τμημάτων για τους μαθητές εξετάζει η κυβέρνηση του Λονδίνου ενισχύοντας με το ποσό των 720 εκατομμυρίων λιρών τον τομέα της Παιδείας για το 2021. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι, με την χρηματοδότηση αυτή, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει «ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω» εξαιτίας της πανδημίας.

Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι θα είναι στην ευχέρεια του κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το εάν θα κάνει επέκταση της σχολικής χρόνιας, επέκταση του σχολικού ωραρίου, αν θα δημιουργήσει θερινές τάξεις και ποιοι μαθητές θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Αν και τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Μαρτίου, το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι με την επέκταση των μαθημάτων, θα ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν μείνει πίσω στα μαθήματά τους.

«Το πακέτο των μέτρων μας θα δώσει ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά και τους νέους που τη χρειάζονται περισσότερο, διασφαλίζοντας ότι ο καθένας έχει την ίδια ευκαιρία για την εκπλήρωση των στόχων του, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ίσως και δέκα χρόνια για να θεραπευτούν οι «πληγές» που άφησε στην εκπαίδευση η πανδημία της νόσου Covid, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκλεισαν για την πλειοψηφία των μαθητών από την 5η Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του lockdown.