Βρετανία: 32χρονη μητέρα χωρίς φίλους πάει σε σούπερμαρκετ για να μιλήσει με αγνώστους! (Video)

«Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο εμφανές την περίοδο των γιορτών όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται για τα Χριστούγεννα και για τα πάρτι που θα πάνε. Ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα διαβάσουν την ιστορία μου μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο που αισθάνομαι»

Μπορεί σε πολλούς να δείχνει χαρούμενη και δραστήρια, όμως η ίδια αισθάνεται βαθιά απομονωμένη και ισχυρίζεται πως είναι η πιο μοναχική γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Emily Fox είναι μια νέα μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα τρία ανήλικα παιδιά της. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει συνάψει φιλική σχέση, όπως λέει, ενώ μπορεί να περάσουν εβδομάδες χωρίς να μιλήσει σε ενήλικο. Για να αντιμετωπίσει τη μοναξιά της επισκέπτεται σούπερ μάρκετ απλά και μόνο για να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες με αγνώστους, με ταμίες, με πωλητές. «Δεν έχω κάνει κάποιο νέο φίλο για πάνω από μια δεκαετία και παρά το γεγονός ότι μιλάω με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου, πολύ σπάνια τους βλέπω. Μπορεί να περάσουν και τρεις εβδομάδες χωρίς να μιλήσω με άτομο και όταν το κάνω είναι με κάποιον άγνωστο ή με πωλητή. Επισκέπτομαι σούπερ μάρκετ για να επικοινωνήσω με ενήλικες. Με βλέπουν ευτυχισμένη και δραστήρια, όμως βαθιά μέσα μου είναι πολύ μοναχική», λέει χαρακτηριστικά η 32χρονη μητέρα από το Γούλβερχαμπτον στη Sun.

Στις γιορτές η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. «Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο εμφανές την περίοδο των γιορτών όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται για τα Χριστούγεννα και για τα πάρτι που θα πάνε. Ελπίζω πως οι άνθρωποι που θα διαβάσουν την ιστορία μου μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο που αισθάνομαι».

Ούτε τα τρία της παιδιά μπορούν να την βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο της μοναξιάς. «Δεν μπορώ να έχω μια κανονική συζήτηση με τα παιδιά μου και συχνά είναι στο σχολείο ή με τους πατεράδες τους. Το πιο μικρό είναι τριών χρόνων και παρά το γεγονός ότι με κρατάνε απασχολημένη δεν απαλύνουν τη μοναξιά μου».

Έχει σταματήσει να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις γονέων καθώς αισθάνεται απομονωμένη, ενώ έχει βρει διέξοδο για να καταπολεμήσει τη μοναξιά της, έστω και προσωρινά, στα ψώνια.

«Είναι δύσκολο να διαχειριστώ το αίσθημα της μοναξιάς αλλά έχω μάθει πως να το αντιμετωπίσω όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει.

Ελπίζει πως η ιστορία της θα βοηθήσει άλλες γυναίκες να μην αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι η μοναξιά επηρεάζει ανθρώπους στα 30 τους, όλοι νομίζουν ότι είναι κάτι που επηρεάζει μεγαλύτερους ανθρώπους. Όταν είσαι νέος είναι δύσκολο να κάνεις τους άλλους να καταλάβουν πως αισθάνεσαι. Ακόμα και το να συναντήσεις κάποιον για καφέ μια φορά το μήνα θα έκανε τεράστια διαφορά».