Βρετανία: Ψαράς έπιασε εξαιρετικά σπάνιο κάτασπρο καρχαρία…

Ο Jason Gillespie, 50 ετών, καθώς ψάρευε με μερικούς φίλους, έπιασε ξαφνικά έναν κάτασπρο καρχαρία κοντά στο Isle of Wight, το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας, που βρίσκεται στη Μάγχη.

Και δεν εννοούμε τον μεγάλο λευκό καρχαρία… Ο Jason έπιασε έναν μικρό καρχαρία, που είναι σαν να τον έχει βάψει κάποιος με άσπρη μπογιά!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Ο καρχαρίας, που ήταν περίπου 1 μέτρο, είναι λευκιστικός, που σημαίνει ότι έχει χάσει όλη τη χρωστική ουσία στο δέρμα του, αφήνοντάς το λευκό.

Ο 50χρονος απελευθερώνει συνήθως αμέσως όσους καρχαρίες πιάνει, αλλά αυτόν αποφάσισε να τον ανεβάσει στο σκάφος και να τον κρατήσει λιγάκι, προκειμένου να βγάλει μερικές φωτογραφίες το ασυνήθιστο εύρημα. Στη συνέχεια, φυσικά, τον άφησε ελεύθερο πίσω στη θάλασσα.

«Ψαρεύω 30 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Προφανώς είναι μια κατάσταση όπου η χρωστική ουσία πεθαίνει από το χρώμα του δέρματος. Είναι παρόμοιο με έναν αλμπίνο, αλλά γενικά έχουν κόκκινα μάτια. Το έπιασα την Τρίτη, έξω από το Isle of Wight -ποιες είναι οι πιθανότητες; Δεν έχω ιδέα. Είναι το ψάρι μιας ζωής, ένα στα εκατομμύρια», δήλωσε ο ψαράς.