Βρετανία: Ψάχνουν για άνδρα που μαχαίρωσε γυναίκα που φορούσε μπλούζα που έγραφε «Charlie Hebdo» (Video)

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει από χθες η αστυνομία του Λονδίνου για τον εντοπισμό ενός άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε μία γυναίκα που φορούσε ένα μακό μπλουζάκι που έγραφε «Charlie Hebdo».

Το απίστευτο περιστατικό κατεγράφη σε βίντεο που τραβήχτηκε από πολίτη που ήταν στο σημείο της επίθεσης.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες στις 3.45 μ.μ (τοπική ώρα) στο Speakers’ Corner του Hyde Park, την ώρα που πραγματοποιούνταν δημόσιες ομιλίες ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα όμως ο άντρας ετράπη σε φυγή και μέχρι τώρα παραμένει άφαντος.

Η 39χρονη γυναίκα απεικονίζεται στο επίμαχο βίντεο με το αίμα να κυλάει στο πρόσωπό της.

Η αστυνομία του Λονδίνου χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα «πολύ θλιβερό περιστατικό» και τόνισε ότι η γυναίκα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός επιθεωρητής Άλεξ Μπίνγκλει, καλεί τους Βρετανούς να συνδράμουν τις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν πολλοί μάρτυρες της επίθεσης, πολλοί από τους οποίους την κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο. Θα τους ζητούσα, εάν δεν το έχουν ήδη πράξει, να επικοινωνήσουν με την αστυνομία… Παραμένουμε στα πρώτα στάδια της έρευνάς μας και εργαζόμαστε σκληρά για να εντοπίσουμε τον δράστη».

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι, το «Charlie Hebdo», ένα σατιρικό περιοδικό με έδρα το Παρίσι, είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της Αλ Κάιντα το 2015 με Γάλλους εξτρεμιστές να σκοτώνουν εν ψυχρώ 12 εργαζόμενους.

Πρωταρχικοί στόχοι τους ήταν το προσωπικό του σατιρικού περιοδικού που είχε δημοσιεύσει μια σειρά γελοιογραφιών που σατιρίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ.