Βρετανία: Χριστουγεννιάτικο μενού και για τα σκυλιά της Βασίλισσας

Η Αυτού Μεγαλειότης, η βασίλλισα της Βρετανίας Ελισάβετ έχει μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά της ράτσας corgis και πολύ συχνά μοιράζονται το προσκήνιο μαζί της.

Στα 90α γενέθλιά της, η επίσημη φωτογραφία της Βασίλισσας στα σκαλιά του Κάστρου Wndsor, εκτός από τα παιδιά και τα εγγόνια της,  περιελάμβανε επίσης τα corgis της.

Κατά την περίοδο των γιορτών, η βρετανική βασιλική οικογένεια φροντίζει, ώστε κανένας να μην μένει παραπονεμένος. Τα έθιμα που τηρεί είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά και η προσφορά δώρων στους υπαλλήλους του παλατιού που με τόσο κόπο και πίστη δουλεύουν 356 ημέρες το χρόνο για να βρίσκονται όλα στην εντέλεια.

Ωστόσο, από την ευνοϊκή μεταχείριση δεν ξεφεύγουν ούτε τα σκυλιά του παλατιού! Ναι, ναι πολύ καλά διάβασες, καθώς σύμφωνα με τον πρώην σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ, Darren McGrady, οι τετράποδοι φίλοι της έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το δικό τους, προσωπικό χριστουγεννιάτικο μενού.

Ο σεφ αποκάλυψε ότι στο παλάτι του Sandringham, όπου περνά τις γιορτές των Χριστουγέννων η βρετανική βασιλική οικογένεια, γίνονται απίστευτες προετοιμασίες, ενώ στο παρελθόν ακόμα και ο βρετανικός στρατός έσπευδε να βοηθήσει μεταφέροντας εξοπλισμό και τρόφιμα για τη μεγάλη γιορτινή ημέρα.

Μετά την εκκλησία, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απολαμβάνουν ένα τεράστιο μενού που περιλαμβάνει 24 γαλοπούλες και ψητές πατάτες, foie gras και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.

Όμως εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι προετοιμάζεται και το “royal corgi menu”, ένα μενού ειδικά διαμορφωμένο με λιχουδιές κι εδέσματα για τα σκυλιά της οικογένειας.

Το ακόμα πιο υπερβολικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και αυτά, πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο, οπότε το καθένα από αυτά τρώει κατά σειρά ηλικίας, πρώτα το μεγαλύτερο και τελευταίο το μικρότερο!