Βρετανία: Στο «σφυρί» βγαίνει το μολύβι του Χίτλερ… θα μπορούσε να «πιάσει» ακόμη και 80.000 λίρες.

Ένα μολύβι που φέρεται να ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ πρόκειται να δημοπρατηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία και θα μπορούσε να «πιάσει» ακόμη και 80.000 λίρες.

Το επάργυρο αντικείμενο φέρεται ότι ήταν δώρο της επί πολλά χρόνια συντρόφου του, Εύα Μπράουν, στις 20 Απριλίου του 1941, για τα 52α γενέθλια του ηγέτη των Ναζί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», το μολύβι αγοράστηκε αρχικά από ιδιώτη συλλέκτη σε δημοπρασία το 2002 κι έχει επιγραφή «Eva» στα γερμανικά και τα αρχικά του Αδόλφου Xίτλερ «AH».

«Η σημασία του προσωπικού μολυβιού του Χίτλερ έγκειται στο γεγονός ότι συμβάλλει στην αποκάλυψη ενός κρυμμένου κομματιού της ιστορίας, δίνοντας μια μοναδική εικόνα των προσωπικών σχέσεων του Χίτλερ, τις οποίες ο ίδιος κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό από το κοινό», δήλωσε ο Καρλ Μπένετ, διευθυντικό στέλεχος του οίκου δημοπρασιών «Bloomfield Auctions», με έδρα το Μπέλφαστ.

«Μεγάλο μέρος της προσωπικής γοητείας του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του προερχόταν από την προσεκτικά κατασκευασμένη ταυτότητά του ως πατέρα του γερμανικού έθνους, ο οποίος απέρριπτε τις προσωπικές σχέσεις υπέρ της πίστης στην πατρίδα του», συμπλήρωσε.

Η πώληση ευρείας γκάμας ιστορικών αντικειμένων στο «Bloomfield Auctions» στο ανατολικό Μπέλφαστ στις 6 Ιουνίου θα περιλαμβάνει επίσης μια πρωτότυπη υπογεγραμμένη φωτογραφία του Χίτλερ και μια σπάνια χειρόγραφη χάρη της βασίλισσας Βικτώριας που χρονολογείται από το 1869 για Ιρλανδούς επαναστάτες που καταδικάστηκαν για προδοσία.