Βρετανία: Σάλος με πλήρωμα ασθενοφόρου που κάνει «coffin dance» μεταφέροντας «ασθενή κορονοϊού»

Συγγνώμη ζήτησε το πλήρωμα ασθενοφόρου στη Βρετανία για βίντεο στο TikTok, στο οποίο έκανε «χορό με φέρετρο» κρατώντας φορείο με ένα ανθρώπινο ομοίωμα που υποτίθεται πως ήταν ασθενής κορονοϊού.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου φαίνεται στο βίντεο να χορεύει κρατώντας το φορείο σε μια διαδικασία που θυμίζει το τελετουργικό κηδείας, όπως γίνεται σε ορισμένες χώρες. Παρόμοιο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την Γκάνα, με νεκροθάφτες να χορεύουν μεταφέροντας κανονικό φέρετρο, κι έχει γίνει viral ως φορέας του μηνύματος να μένει ο κόσμος σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=3ibjh3-FmC8&feature=emb_title

Ωστόσο οι αντιδράσεις δεν ήταν και τόσο θετικές για τη μίμησή του, με τους χρήστες των social media να λένε πως ο χορός ήταν σαν να κορόιδευε την πανδημία του κορονοϊού, όπως γράφει η εφημερίδα Sun.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West Ambulance απολογήθηκε για το βίντεο, χαρακτηρίζοντας αντιεπαγγελματική τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων. «Παρότι εκτιμούμε το ότι δεν ήθελαν να προσβάλουν κανέναν, το βίντεο είναι εντελώς απρεπές και ξεκάθαρα παραβιάζει την πολιτική που ακολουθούμε στα social media» τόνισε, ζητώντας συγγνώμη.

Το βίντεο, που είχε ανέβει με τη λεζάντα «Caution. Morale boost imminent #COVID19 #coffindance #nhs» έχει πλέον κατέβει.