Βρετανία: Πόσα δίνει η Βασίλισσα Ελισάβετ για τα δώρα του προσωπικού του Παλατιού

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μία από τις μεγαλύτερες λίστες με δώρα αφού το Παλάτι αριθμεί σχεδόν 620 υπαλλήλους. Η 93χρονη ξοδεύει 30.000 λίρες (περίπου 25.000 ευρώ) για τα χριστουγεννιάτικα δώρα του προσωπικού.

Με έναν απλό υπολογισμό το ποσό που ξοδεύει για καθέναν ξεχωριστά ανέρχεται σε 40 ευρώ το άτομο, μικρό θα το χαρακτήριζε κανείς για την αμύθητη περιουσία της που αγγίζει τα 530 εκατομμύρια δολάρια!

Τα δώρα συνήθως είναι ένα βιβλίο ή μια μικρή κινέζικη πορσελάνη.

Μια εργαζόμενη στο Παλάτι αποκάλυψε στο Fabulous Digital πώς δίνει τα δώρα η Ελισάβετ.

«Κάνουν όλοι ουρά και ένας ένας παίρνει το δώρο από τη Βασίλισσα, η οποία συνήθως λέει: Ευχαριστώ για όσα προσφέρατε μέσα στο χρόνο, ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Συνήθως υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα της, που κρατάει μια λίστα και της ψιθυρίζει το όνομα του κάθε εργαζόμενου.

Αν κάποιος εργαζόμενος δεν είναι εκεί την ημέρα που δίνει τα δώρα τότε το Παλάτι φροντίζει να τα στείλει στον καθένα ξεχωριστά» λέει.

Σύμφωνα με την εργαζόμενη μέχρι πρότινος τα δώρα επέλεγε η ίδια η Ελισάβετ όμως πλέον η αγορά τους γίνεται ηλεκτρονικά από έμπιστους της ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες δίνονται κάθε χρόνο στους υπαλλήλους των παλατιών, στο προσωπικό του ταχυδρομείου και της αστυνομίας του παλατιού.

Η Ελισάβετ στέλνει 750 χριστουγεννιάτικες κάρτες – που συνήθως φέρουν μια οικογενειακή φωτογραφία – σε συγγενείς, φίλους, μέλη της βασιλικής οικίας και σε διάφορους εκπροσώπους της βρετανικής κοινοπολιτείας.