Βρετανία: Ποσό 500 εκ. στερλίνων από τη πώληση του 1% της Lloyds Bank

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική κυβέρνηση, πωλήθηκε  ποσοστό 1,0% του μετοχικού κεφαλαίου του διασωθέντα από το κράτος τραπεζικού ομίλου Lloyds, εισπράττοντας 500 εκατομμύρια στερλίνες (€677.000.000), στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων για επιστροφή της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η πώληση μείωσε το μερίδιο της Κυβέρνησης στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 24,9%, σε κάτω από 24%.

Η Βρετανία εξακολουθεί να κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο στη Lloyds μετά τη διάσωση της τράπεζας με χρήματα των φορολογουμένων, ύψους 20 δισεκατομμυρίων στερλινών το 2008, στην έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε σχέδιο έξι μηνών τον περασμένο Δεκέμβριο για μείωση του κρατικού μεριδίου στην τράπεζα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα ότι το σχέδιο που εφάρμοσα από τον Δεκέμβριο άντλησε ένα επιπλέον ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ για τον φορολογούμενο μέχρι στιγμής”, δήλωσε τ ο κ. Όσμπορν.

Αρχικά, η Κυβέρνηση είχε αποκτήσει μερίδιο 39% της Lloyds και έχει μέχρι στιγμής αντλήσει 8,0 δισ. στερλίνες από τις σταδιακές πωλήσεις του μεριδίου που κατέχει στην τράπεζα.