Βρετανία: Μετά τα κορωνοπάρτι, φωτογραφία «καίει» και τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον

Συγγνώμη ζήτησε και η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Κάρι, καθώς παραδέχτηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την πανδημία της νόσου Covid.

Tην ώρα που ο σύζυγός της, πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δέχεται τα πυρά βουλευτών του κόμματός του και της αντιπολίτευσης για τα κορωνοπάρτι που είχε οργανώσει στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, η εφημερίδα «Sunday Telegraph» δημοσίευσε χθες μια φωτογραφία που δείχνει την κυρία Τζόνσον να αγκαλιάζει μία φίλη σε κοινωνική εκδήλωση στο West End του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2020.

Εκείνη την περίοδο, η κυβέρνηση του Λονδίνου καλούσε τους πολίτες να «κρατούν δύο μέτρα απόσταση απ΄όσους δεν είναι μέλη της ιδίας οικογένειας και με όσους δεν συγκατοικούν, όπου είναι δυνατόν».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου και τότε ίσχυε ο «κανόνας των έξι» ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Εκπρόσωπος της Νταόυνινγκ Στριτ δήλωσε ότι «η κυρία Τζόνσον ήταν ένα από τα έξι άτομα που κάθονταν έξω και γιόρταζαν τον αρραβώνα μιας φίλης της».

«Η κυρία Τζόνσον λυπάται για τη στιγμιαία έλλειψη κρίσης στο να αγκαλιάσει για λίγο τη φίλη της ποζάροντας για μια φωτογραφία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος.

Ο σύζυγός της και πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε και αυτός να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες την ώρα που αντιμετωπίζει ισχυρότατες πιέσεις να παραιτηθεί καθώς με τα κορωνοπάρτι που είχε οργανώσει στην πρωθυπουργική κατοικία, παραβίασε όχι μία αλλά πολλές φορές τους κανόνες που ο ίδιος έθεσε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία της νόσου Covid.