Βρετανία: Μαζική αποχώρηση επενδυτών! – Αποσύρουν $1,5 δισ.

Oι επενδυτές αποχωρούν μαζικά από τα βρετανικά assets, καθώς το αδιέξοδο του Brexit προκαλεί χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Έτσι, ξεφορτώθηκαν 1,2 δισεκατομμύρια λίρες (1,5 δισ. δολάρια) από επενδυτικά fund του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο, όταν πήρε την εξουσία ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ένωση Επενδύσεων, η οποία εκπροσωπεί τους διαχειριστές κεφαλαίων. Οι αποσύρσεις επιταχύνθηκαν μετά από μια εκροή 744 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούνιο.

«Οι επενδυτές αντέδρασαν στην επιδείνωση της αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προκλήθηκε από την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία», δήλωσε ο Chris Cummings, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επενδύσεων. «Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα διαφοροποιώντας τις επενδύσεις τους και αναζητώντας ασφαλή περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε.

Οι εκροές ήρθαν παρά τον θετικό μήνα στις αγορές μετοχών: Τον Ιούλιο, ο δείκτης CBOE U.K. All Companies ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Αντ ‘αυτού, οι επενδυτές τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε ομόλογα. Υπήρχαν 2,2 δισεκατομμύρια λίρες στις καθαρές λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα των θετικών ροών.