Βρετανία – Κορονοϊός: Ακυρώνει το διάγγελμα η Βασίλισσα λόγω … Κάρολου

Βρετανία – Κορονοϊός: Ακυρώνει το διάγγελμα η Βασίλισσα λόγω … Κάρολου

Μετά την ανακοίνωση ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι θετικός στονιό, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ακύρωσαν το αναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με τον κορονοϊό.

Το σκεπτικό είναι να προστατευθεί η 93χρονη μονάρχης αλλά και να αφήσουν τον τηλεοπτικό “αέρα” ελεύθερο για πολιτικούς και επιστήμονες να εκθέσουν τις απόψεις τους, επεσήμανε ειδικός επί του βασιλικού ρεπορτάζ.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αυτού Μεγαλειότης εξέδωσε ανακοίνωση για την πανδημία σημειώνοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία εισέρχεται σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Φεύγοντας από το Λονδίνο για το Ουίνδσορ όπου τη συντροφεύει ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, η βασίλισσα προέτρεψε τους Βρετανούς να ενωθούν μέσα στην κρίση και διαβεβαίωσε τη χώρα ότι η βασιλική οικογένεια είναι έτοιμη να διαδραματίσει τον ρόλο της στον αγώνα καταπολέμησης του φονικού ιού.

Υπήρχε έντονη φημολογία ότι η βασίλισσα ετοιμαζόταν για τηλεοπτικό διάγγελμα κάτι που τελικά δεν θα γίνει.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος όπως ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο 71χρονος Κάρολος έχει ήπια συμπτώματα και «γενικά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και εργάζεται από το σπίτι του όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες».

Αντίθετα αρνητική είναι η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, η οποία επίσης ελέγχθηκε για κορωνοϊό.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Καμίλα παραμένουν σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους στη Σκωτία.

 

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, από πού κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας Κάρολος με την ανακοίνωση να κάνει μια γενική αναφορά στον μεγάλο αριθμό επαφών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του δημόσιου ρόλου του. Βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο πρίγικιπας Κάρολος απέφευγε τις χειραψίες και χρησιμοποιούσε τον χαιρετισμό «namaste».

Όπως επισημαίνει η Daily Mail η ανακοίνωση για την νόσηση του Καρόλου από κορωνοϊό ήρθε δύο εβδομάδες αφού συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος έχει επίσης διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Η συνάντηση είχε γίνει στις 10 Μαρτίου στο Λονδίνο, 24 ώρες μετά την τελευταία φορά που είχε θεαθεί δημοσίως ο Κάρολος με την μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προβλήθηκε με κορωνοϊό.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στο παλάτι, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του εργαζόμενου, ούτε έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άτομο με το οποίο συνεργαζόταν στενά η βασίλισσα.

Πάντως, από την περασμένη Πέμπτη η «αειθαλής» μονάρχης, που θα γίνει 94 ετών τον Απρίλιο και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που «προτιμά» ο κορωνοϊός, έχει εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ και μεταφέρθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Εκεί, η βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει ασφαλής μέχρι τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος μεταφέρθηκε, επίσης, στο κάστρο του Ουίνδσορ από το βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ, στο οποίο κατοικεί από το φθινόπωρο του 2017, όταν παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.