Βρετανία: Θα ανακοινωθούν νέα, πιο απλά μέτρα για τα διεθνή ταξίδια

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα σχέδια απλοποίησης των κανόνων αναφορικά με τα διεθνή ταξίδια και τη μείωση του κόστους λόγω των υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού στη Βρετανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Θα παρουσιάσω μέτρα για να απλοποιήσουμε τα διεθνή ταξίδια αργότερα σήμερα προκειμένου να μειώσουμε το κόστος, να εκμεταλλευθούμε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και να μείνουμε όλοι μας ασφαλείς», έγραψε ο υπουργός στο Twitter.

Σύμφωνα με το BBC, Ντάουνινγκ Στριτ (το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο) επιβεβαίωσε πληροφορίες πως η Βρετανία σκοπεύει να χαλαρώσει τους αυστηρούς περιορισμούς που παρέμειναν σε ισχύ λόγο κορωνοϊού όλο το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι αλλαγές αναμένεται να τροποποιήσουν το σύστημα «σηματοδότη», όπου οι χώρες κατηγοριοποιούνταν στην πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη λίστα με διαφορετικές προϋποθέσεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εξαιτίας της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος, μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε σταθερά προς την άρση περιορισμών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν κατά το τέταρτο κύμα» αναφέρει εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Check Also

Αυστρία: Παράταση του lockdown αλλά μόνο για ανεμβολίαστους

Παραμένουν σε καθεστώς lockdown οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία, μετά την άρση την ερχόμενη Κυριακή για …

Πρίγκιπας Χάρι: «Παραιτηθείτε, αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας»… φωτιά στα social media

Βόμβα μεγατόνων η δήλωση του «αντάρτη» των βρετανικών ανακτόρων, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος συμβούλευσε όσους …