Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ «συναντήθηκε» με την δισέγγονή της Λίλιμπετ – Νταϊάναα

Η γέννηση της μικρής Λίλιμπετ Νταϊάνα την Παρασκευή 4 Ιουνίου σε νοσοκομείο της Σάντα Μπάρμπαρα ολοκλήρωσε την ευτυχία της οικογένειας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που μετά το Megxit τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Καλιφόρνια.

«Η Λίλι είναι η τέταρτη γενιά καταπληκτικών και δυνατών γυναικών μέσα στην οικογένεια, μετά τη Μέγκαν, τη Νταϊάνα και την Αυτής Μεγαλειότητα τη βασίλισσα», δήλωσε στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό People ο Ντιν Στοτ, φίλος του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος υπηρέτησε μαζί με τον Βρετανό γαλαζοαίματο στο Αφγανιστάν και έχει μετακομίσει και αυτός μαζί με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια.

Στενός φίλος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ αποκάλυψε στο αμερικανικό περιοδικό πως μετά τη γέννηση της Λίλιμπετ (Λίλι) Νταϊάνα το λαμπερό ζεύγος δήλωσε πως η οικογένειά του έχει ολοκληρωθεί.

«Είναι τόσο ευτυχισμένοι, το μωρό επιβεβαιώνει πως αυτοί δημιουργούν ρίζες εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε ο φίλος πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ενώ ανώνυμη πηγή κοντά στο λαμπερό ζευγάρι αποκάλυψε στο αμερικανικό περιοδικό πως μόλις ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στο σπίτι τους από το νοσοκομείο με τη μικρή Λίλι επικοινώνησαν μέσω βιντεοκλήσης με την 95χρονη μονάρχη για να γνωρίσει την δισεγγονή της, που πήρε το όνομά της.

Το «Λίλιμπετ» είναι το υποκοριστικό της Ελισάβετ, το οποίο χρησιμοποιούσε η ίδια για τον εαυτό της όταν σε ηλικία 2 ετών δεν μπορούσε να πει καθαρά το όνομά της.

Ο ρόλος της βασίλισσας Ελισάβετ στη ζωή των Ουίλιαμ και Χάρι μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Αργότερα, οι πολύ δικοί της άνθρωποι, όπως οι γονείς της και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την φώναζαν με αυτό το υποκοριστικό ενώ έτσι την αποκαλούσε και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε πως ο γιος του ζευγαριού Άρτσι, που είναι 2 ετών, «είναι πολύ ευτυχισμένος που έχει μια μικρή αδερφή».

Ο Βρετανός ιστορικός και βιογράφος της βασίλισσας Ρόμπερτ Λάσεϊ τόνισε πως η απόφαση των Σάσεξ να δώσουν στην κόρη τους το όνομα της βασίλισσας αποδεικνύει τον ισχυρό δεσμό του Χάρι με τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με τον Λάσεϊ, το 1997, μετά το τραγικό τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι, η Ελισάβετ ήταν «ένα είδος μητριάς» για τον Χάρι και τον Ουίλιαμ.

«Όλοι είχαμε εστιάσει στο πώς αυτή ετοίμαζε τον Ουίλιαμ για μελλοντικό βασιλιά, αλλά τώρα διαπιστώνουμε την σημασία των συναισθηματικών δεσμών που αυτή είχε αναπτύξει με τον Χάρι και την δυνατότητα που είχαν οι δυό τους να μιλούν απευθείας. Αυτή η αγάπη παραμένει», ανέφερε στο αμερικανικό περιοδικό ο Βρετανός ιστορικός.

Η μικρή γαλαζοαίματη Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ είναι το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας, το πρώτο που γεννήθηκε μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου και το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που γεννήθηκε εκτός βρετανικού εδάφους.

Προς το παρόν, ο μόνος τίτλος που μπορεί να έχει, αν συμφωνήσουν οι γονείς της, είναι αυτός της «Λαίδης», όταν, όμως, ο παππούς της πρίγκιπας Κάρολος ανέλθει στο θρόνο τότε η Λίλι θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας ως εγγονής του βασιλιά, όπως ορίζει το διάταγμα που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε’ το 1917.