Βρετανία: Ζευγάρι μετέτρεψε τον συγκάτοικο σε οικιακό… σκλάβο! (Video)

Μια ολότελα ιδιαίτερη υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα στο Μπρίστολ της Αγγλίας, όταν δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν για μια υπόθεση δουλείας που ανήκε κανονικά στο παρελθόν.

Οι Ion Boboc και Christiana Tudor-Dobre κρατούσαν αιχμάλωτο λοιπόν τον Gabriel Nicolae, αποκαλώντας τον «βρομερό» και αναγκάζοντάς τον να τρώει πάντα έξω από το σπίτι.

Ο Nicolae είχε εξαναγκαστεί να μένει σε ένα χαρτοκιβώτιο κάτω από τις σκάλες, «σαν τον Χάρι Πότερ», όπως ειπώθηκε στη δικαστική αίθουσα, και εκτελούσε διάφορες χειρωνακτικές δουλειές για το ζευγάρι, το οποίο έλεγχε τα οικονομικά του και ασκούσε απόλυτο έλεγχο στη ζωή του.

Ο Nicolae εργαζόταν κανονικά σε ένα σφαγείο και έπαιρνε έναν καλό μισθό, τον οποίο κρατούσε όμως το ζευγάρι και του έδινε καθημερινά τόσα όσα για ένα εισιτήριο με επιστροφή αλλά και 1 λίρα για μπισκότα.

Ο άντρας υποβαλλόταν στο σπίτι σε σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, όπως το να πίνει νερό από μια γούρνα με ακαθαρσίες, να κάνει την ανάγκη του έξω στο κρύο και πολλά και τραγικά ακόμα.

Το ζεύγος κρίθηκε ένοχο από το Δικαστήριο του Μπρίστολ για καταναγκαστική εργασία και απάτη σε βάρος του άντρα. Την υπόθεση έβγαλαν στο φως οι γείτονες πέρυσι το καλοκαίρι, ενημερώνοντας την τοπική αστυνομία.

Ο ρουμανικής υπηκοότητας Nicolae βρέθηκε σε κακή κατάσταση, καθώς ακόμα και μπάνιο του απαγόρευαν να κάνει, εκτός κι αν πλενόταν με το λάστιχο στην αυλή.

Η ποινή του ζεύγους θα ανακοινωθεί στις 19 Μαρτίου…