Βρετανία: Δεν θα διαλυθεί η RBS

Η βρετανική Κυβέρνηση πιθανόν να μην φτάσει στο σημείο να διατάξει την παντελή διάλυση της διασωσμένης Royal Bank of Scotland (RBS) προτού επιστραφεί στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν αναμένεται να λάβει την τελική έκθεση από αξιωματούχους του Υπουργείου αυτή την εβδομάδα που θα τάσσεται εναντίον της πιο ριζοσπαστικής εκδοχής για την τράπεζα, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Αντ’ αυτού, η RBS θα υποχρεωθεί να δεσμευθεί ότι θα ξεφορτωθεί πιο γρήγορα προβληματικά δάνεια ύψους δεκάδων δισ. στερλινών (σε δολάρια και ευρώ), προτού να αρχίσει η Κυβέρνηση να πουλάει μέρος του 81% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στην τράπεζα στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News αναφέρει επίσης ότι ο κ. Όσμπορν θα οριστικοποιήσει τα σχέδια του για την RBS αυτή την εβδομάδα μετά από συστάσεις της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, οι οποίες επικεντρώνονται σε «εσωτερική χειρουργική επέμβαση» παρά σε μια ολοκληρωτική διάλυση του ομίλου.

Και οι δύο εκθέσεις αναφέρουν ότι η RBS μάλλον θα αναγκαστεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τις τραπεζικές επενδυτικές εργασίες της, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές των ΜΜΕ στο πρακτορείο.